Bramborový trhanec s mandlemi recept
Sladká varianta trhance z brambor je velmi snadné jídlo, které nezatíží peněženku a potěší strávníky. Podávat ho lze jako vydatnou svačinku nebo lehčí oběd.
Ingredience receptu
- 250 g vařených brambor
- 2 vejce
- 50 g moučkového cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 4 dcl mléka
- 50 g mandlí
- špetka soli
Způsob přípravy
Mléko nalijeme do větší mísy, přidáme celé vejce, cukr, sůl a pečlivě promícháme.
Brambory najemno nastrouháme a vmícháme do mléka. Pak za stálého míchání přisypáváme mouku.
Troubu předehřejeme i s plechem na pečení na 180°C. Rozpálený plech vyndáme, vymažeme máslem, nalijeme na něj připravené těsto a rovnoměrně ho rozetřeme.
Těsto posypeme mandlemi, které jsme předem spařili horkou vodou a oloupali.
Po upečení těsto natrháme vidličkou a posypeme moučkovým cukrem. Trhanec podáváme s kompotem nebo ovocnou šťávou.