Bramborový salát s květákem recept
Bramborový salát s květákem je zdravá příloha třeba ke grilovaným masům v létě.
Ingredience receptu
- 1 květák
- 650 g brambor
- 1/2 hrnku sterilovaného hrášku
- 1/4 hrnku sterilované kukuřice
- 3 cherry rajčata
- 1 zakysaná smetana
- zelená petržel
- sůl
- cukr
- mletý černý pepř
- hořčice
Způsob přípravy
Brambory oloupeme, vhodíme do vroucí slané vody a dáme je vařit. Květák rozdělíme na menší části a vaříme ho v osolené vodě do měkka.
Mezitím si připravíme zálivku. Ve smetaně rozšleháme lžíci hořčice, špetku soli, pepře a cukru podle chuti. Když jsou brambory a květák uvařené, rozdělíme květák na drobné růžičky a brambory nakrájíme na plátky. V míce je smícháme s hráškem a kukuřicí, na osminky nakrájenými cherry rajčaty a nasekanou zelenou petrželkou.
Salát nakonec zlehka promícháme s připravenou zálivkou a uložíme do chladna.