Bramborovo-ředkvičkový salát recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí2 porce

Bramborovo-ředkvičkový salát je skvělé jídlo, které si můžete připravit podle našeho receptu. Tento salát kombinuje vařené brambory s čerstvými ředkvičkami, a vytváří tak osvěžující a chutnou kombinaci, ideální jako příloha nebo lehký hlavní pokrm.

Ingredience receptu

  • 500 g vařené brambory
  • 300 g ředkvička
  • 1 ks červená cibule
  • 100 g majonéza
  • 20 g hořčice plnotučná
  • sůl
  • pepř mletý
  • lák z okurek


Způsob přípravy

Uvařené a oloupané brambory necháme vychladnout a nakrájíme je na kostičky.

Přidáme oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky nebo půlplátky.

Přidáme ředkvičky nakrájené na plátky nebo kostičky.

Osolíme, opepříme a promícháme.

Smícháme majonézu nebo zakysanou smetanu (nebo jejich kombinaci) s hořčicí a případně zředíme lákem.

Vlijeme směs do salátu a promícháme.

Podáváme buď samostatně, s čtvrtinkami vařených vajec, nebo jako přílohu ke smaženým či grilovaným pokrmům.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborovo-ředkvičkový salát recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Podobné recepty jako Bramborovo-ředkvičkový salát

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Řecký salát s olivami
Salát se sázenými vejci
Salát s bramborami a makrelou
Rybí karbanátky se salátem
Salát (nejen) z černé čočky


×