Bramborovo-ředkvičkový salát recept
Bramborovo-ředkvičkový salát je skvělé jídlo, které si můžete připravit podle našeho receptu. Tento salát kombinuje vařené brambory s čerstvými ředkvičkami, a vytváří tak osvěžující a chutnou kombinaci, ideální jako příloha nebo lehký hlavní pokrm.
Ingredience receptu
- 500 g vařené brambory
- 300 g ředkvička
- 1 ks červená cibule
- 100 g majonéza
- 20 g hořčice plnotučná
- sůl
- pepř mletý
- lák z okurek
Způsob přípravy
Uvařené a oloupané brambory necháme vychladnout a nakrájíme je na kostičky.
Přidáme oloupanou červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky nebo půlplátky.
Přidáme ředkvičky nakrájené na plátky nebo kostičky.
Osolíme, opepříme a promícháme.
Smícháme majonézu nebo zakysanou smetanu (nebo jejich kombinaci) s hořčicí a případně zředíme lákem.
Vlijeme směs do salátu a promícháme.
Podáváme buď samostatně, s čtvrtinkami vařených vajec, nebo jako přílohu ke smaženým či grilovaným pokrmům.











