Bramborové rolky na indický způsob recept
Výborné bramborové rolky s typickým indickým kořením kari a kurkumou jsou jednoduchým pokrmem bez masa. Mohou také posloužit jako zajímavé slané jednohubky na silvestrovskou noc.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Náplň:
- 5 brambor,
- 1 lžíce cukru,
- 1 lžička soli,
- 1 lžíce sezamových semínek,
- hrst natě petrželky,
- 1 lžička kari,
- špetka mletého zázvoru,
- Těsto:
- 200 g hladké mouky (nejlépe špaldové)
- 100 ml vody,
- špetka soli, kari, kurkumy,
- 1 lžíce olivového oleje,
- olej na smažení.
Způsob přípravy
Připravíme hrnec s vodou a dáme ji vařit. Brambory omyjeme a neoloupané je uvaříme v osolené vodě. Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Nasekáme petrželovou nať a přidáme k bramborám. Potom přidáme cukr, sůl, sezamová semínka, kari a zázvor. Důkladně promícháme a dáme vychladnout do ledničky. Náplň na rolky je tak připravená.
Do mísy nasypeme všechnu mouku, přilijeme vodu a olej a přidáme sůl, kari a kurkumu. Uhněteme těsto a necháme v míse zakryté utěrkou 30 minut odpočívat. Těsto potom vyválíme do velikosti většího obdélníku a celé jej potřeme vychladlou bramborovou náplní.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Těsto potřené bramborovou náplní zarolujeme a vytvořenou rolku nakrájíme na 3 centimetrové plátky. Smažíme je v oleji po obou stranách dokud rolky nezezlátnou. Můžeme podávat s kysanou smetanou nebo kečupem.