Bramborové placky s dýní recept
Obyčejné jídlo, jehož suroviny můžeme najít na vlastní zahrádce. Jako přílohu můžeme zvolit sezonní zeleninu.
Ingredience receptu
- brambory
- kousek dýně Hokaido
- vajíčka
- řepkový olej
- oranžová paprika
- sůl
- celozrnná hladká žitná mouka
- bazalka
- pažitka
- jarní cibulka
- petrželka
- černý pepř – mletý
- drcený kmín
- čerstvá majoránka
Způsob přípravy
Dýni si rozkrojíme, zbavíme ji vnitřku se semeny. Odkrojíme slupku.
Nastrouháme si brambory a kousek dýně. Brambory budou tvořit větší část, dýně bude jen trochu. Přidáme omytou, na malinké kousky nakrájenou oranžovou papriku. Vmícháme nastříhanou jarní cibulku, pažitku a čerstvou majoránku.
Vše osolíme a okořeníme. Vyklepeme vajíčka a směs zamícháme. Zahustíme žitnou moukou a důkladně promícháme.
Smažíme na řepkovém oleji z obou stran. Ozdobíme bazalkou a podáváme s okurkou a rajčátky. Dobrou chuť.