Bramborové knedlíky bez lepku recept
Bramborové knedlíky bez lepku nerozeznáte od těch s lepkem. Jen je mohou jíst i ti, co lepek nesnáší. Podáváme je nejčastěji s pečeným nebo grilovaným masem a dušeným zelím.
Ingredience receptu
- 100 g bezlepkové mouky
- 1 vejce
- 300 g středně velkých brambor
- mořská sůl
Způsob přípravy
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Pak je scedíme, oloupeme a prolisujeme. Na pomoučeném vále z brambor, mouky a vajíčka se špetkou soli vypracujeme hladké těsto.
Z těsta vyválíme dva knedlíky a vložíme je do vroucí vody. Vaříme přibližně 5 minut, podle průměru knedlíků. Uvařené knedlíky pomocí děrované naběračky vytáhneme z vody a rozkrájíme.