Bramborové karbanátky s uzeným masem recept
Bramborové karbanátky s uzeným masem a k nim stačí už jen salát z čerstvé sezónní zeleniny. Lepší bude uzené maso trochu prorostlé, než jen libové.
Ingredience receptu
- 800 g brambor
- 2 vejce
- 200 g uzeného masa
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý pepř
- kukuřičná strouhanka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Předem si uvaříme ve slupce brambory, necháme je vystydnout, oloupeme a nastrouháme. Ve velké míse k nastrouhaným bramborám přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, rozšlehaná vejce, utřený česnek, špetku soli a pepře. Promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku na zahuštění.
Z bramborové směsi pak tvoříme karbanátky, které smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.