Bramborové karbanátky s tuňákem recept
Bramborové karbanátky s tuňákem můžeme podávat třeba s dušenou zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými saláty. Nebo jen s chlebem a hořčicí.
Ingredience receptu
- 4 brambory
- 2 jarní cibulky
- 200 g tuňáka z konzervy
- čerstvý zelený kopr
- jemná strouhanka
- sůl
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Necháme je zchladnout, pak je oloupeme a rozšťoucháme na kaši. Na olivovém oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájené jarní cibulky až zesklovatí.
Osmaženou cibulku přidáme k bramborám, stejně jako 1 lžíci nasekaného kopru, špetku soli a nakonec i nadrobno rozsekaného tuňáka z konzervy. Všechno důkladně promícháme, až se suroviny spojí.
Z bramborové směsi tvoříme malé karbanátky, obalíme je v jemné strouhance a smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova.