Bramborová polévka se smetanou a vejci recept
Bramborová polévka se smetanou a vejci je jemná a sytá. S pečivem může být i skvělou večeří.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 brambor
- 200 ml kysané smetany
- 2 vejce
- 1 lžíce mouky
- sůl
- kmín
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Propláchneme je studenou vodou, pak je v jiné vodě uvaříme se špetkou solí a kmínu doměkka. Podle potřeby můžeme ke konci přidat vodu, aby polévka nebyla příliš hustá.
Ve smetaně rozšleháme mouku, přidáme ji k polévce a ještě chvíli povaříme. Nakonec do polévky nasypeme nakrájená vejce, znovu ji přivedeme k varu a pak polévku odstavíme z plotny.
Do hotové polévky ještě přidáme nasekanou zelenou petržel a můžeme ji podávat.