Bramborová polévka s koprem recept
Bramborová polévka se stala evergreenem mezi polévkami a nutno říct, že zaslouženě, neboť se jedná o sytou a jednoduchou polévku, která se vaří z lokálně dostupných surovin. V tomto případě je recept ozvláštněn koprem, rostlinnou, která v našich zemích rostla již v pravěku. Zkuste i vy kombinaci bramborové polévky s koprem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 30 dkg brambor,
- 1 1/4 litru vody
- sůl
- kmín
- 1/4 litru mléka
- 2 dkg hladké mouky
- 1 žloutek
- citronová šťáva nebo ocet
- trochu kopru
Způsob přípravy
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme trochu kmínu a vaříme.
Když jsou brambory uvařeny, přidáme v mléce rozmíchanou mouku a necháme přejít varem.
Do hotové polévky přidáme v trošce mléka rozmíchaný žloutek, citrónovou šťávu nebo ocet a rozsekaný kopr.