Bramboráky pečené v troubě recept
Bramboráky pečené v troubě jsou stejně dobré jako ty smažené a bez toho velkého množství tuku jsou i zdravější.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g brambor
- 100 g anglické slaniny
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g mozzarelly
- sůl
- mletý černý pepř
- sušený česnek
- majoránka
Způsob přípravy
Syrové oloupané brambory a mozzarellu nastrouháme. Slaninu nadrobno nakrájíme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
V míse smícháme brambory, slaninu, sýr, vejce a hladkou mouku. Přidáme sůl, pepř a sušený česnek podle chuti a znovu důkladně promícháme.
Z těsta tvoříme placičky které rozložíme na plech lehce potřený olejem. V předehřáté troubě bramboráky pečeme 35 až 50 minut.