Biskupský chlebíček recept
Biskupský chlebíček je klasický moučník který pekly už naše babičky.Recept je jednoduchý a rychlý a mnozí z nás ho mají rádi i dnes.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 60 g polohrubé muky
- 5 vaječných bílků
- 130 g cukru
- 50 g másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- 70 g ořechů
- 40 g kandovaného ovoce
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme moukou. Ořechy nastrouháme na jemno a z bílků ušleháme tuhý sníh..
Tuhý sníh z bílků smícháme postupně s cukrem, máslem, moukou smíchanou s práškem do pečiva a nastrouhanými ořechy. Nakonec přidáme nasekané kandované ovoce.
Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 až 35 minut. Upečený biskupský chlebíček vyklopíme z formy a necháme vychladnout.