Bílá květáková polévka recept
Lukáš Svítil
45 min4 porce
Variace na recept na květákovou polévku tentokrát v podobě více krémové konzistence. Květáková polévka je skvělým zdrojem vitaminů a zároveň se jedná o polévku sytou, ideální na rychlou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 dkg másla
- 3 dkg hladké mouky
- 1 1/2 litru vody
- 1 pěkný květák
- 1 dl mléka
- 1 žloutek
- trochu zelené petržele
- sůl
Způsob přípravy
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme vodou a necháme povařit. Přidáme opraný a na růžičky rozebraný květák a vaříme doměkka.
Osolíme a do hotové, trochu vychladlé polévky přidáme v mléce rozmíchaný žloutek a rozsekanou zelenou petržel.
Můžeme podávat s osmaženou houskou.
Další recepty na Bílá květáková polévka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bílá květáková polévka