Bezlepkové žemle recept
Bezlepkové žemle jsou jednoduché, vláčné a můžete je použít i pro přípravu hamburgerů. Nebo jen tak namazat máslem a obložit třeba šunkou a čerstvou zeleninou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g sýra cottage
- 200 g bezlepkové mouky (pohanková apod.)
- 1 vejce
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- na posypání:
- semínka podle chuti
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V prosáté mouce rozmícháme kypřící prášek, kmín a sůl. Cottage vyšleháme s vejcem a za stálého míchání přidáváme směs s moukou. Uhněteme hladké těsto.
Na plech rozprostřeme pečící papír. Z těsta tvoříme malé žemličky, posypeme semínky a naskládáme je na plech. V předehřáté troubě je pak pečeme asi 20 až 30 minut, podle velikosti.