Bezinkový pečený čaj recept
Tento pečený čaj má zajímavou chuť, která vás buď nadchne nebo odradí. Vězte však, že je opravdu zdravý. Plody černého bezu obsahují velké množství vitamínu C a antioxidantů. Také koriandr použitý v tomto receptu je dobrý pro náš organismus - detoxikuje ho a je dobrý na žaludek.
Ingredience receptu
- 500g černých bezinek
- 2 lžičky mleté skořice
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce třtinového cukru
Způsob přípravy
Bezinky důkladně omyjeme a zbavíme stopek. Vložíme do vyššího malého pekáčku a jemně rozmačkáme.
Poté posypeme čerstvým, nasekaným koriandrem, skořicí a cukrem.
Vložíme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 30 minut. Kontrolujeme, čaj se nesmí připálit.
Ještě horký čaj nalijeme do předem připravených vyvařených skleniček a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a poté uložíme do chladu a temna.