Bezinková polévka recept
Z květů bezinek se připravuje sirup, ocet, kosmatice a ze zralých plodů můžeme připravit třeba polévku. Vyzkoušejte letní bezinkovou polévku, která upoutá vůní i výraznou barvou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g bezinek
- 2 jablka
- 750 ml vody
- 125 ml bílého vína + 2 lžíce navíc
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- ½ lžičky mleté skořice
- cukr
Způsob přípravy
Bezinky oklepeme, opláchneme, otrháme a zasypeme cukrem smíchaným se skořicí. Jablka umyjeme, oloupeme slupku, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky.
Jablka promícháme s bezinkami, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, bílým vínem a vaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes síto. Polévku v hrnci opět přivedeme k varu a zahustíme ji škrobem rozmíchaným ve dvou lžících vína.
Bezinkovou polévku podáváme s čerstvým nebo na másle opečeným pečivem.