Batátové hranolky z trouby recept
Sladké brambory - batáty si našly cestu i na jídelníček českých strávníků a je to dobře. Mnozí je považují za superpotravinu, a rozhodně jsou super. Křupavé sladké brambory upečené v troubě se připravují s minimem tuku a servírovat je lze jako přílohu k masu nebo samotné, s kečupem nebo nejrůznějšími dipy. Vyzkoušejte variantu ke klasickým bramborovým hranolkům a pochutnejte si na batátech!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg batátů
- 8 lžic olivového oleje
- hrubozrnná sůl
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Batáty oloupeme a nakrájíme na asi centimetr široké hranolky. Hranolky nasypeme do mísy, přilijeme k nim olej, přisypeme sůl a vše promícháme.
Hranolky rozložíme na plech a v předehřáté troubě je pečeme 10 – 15 minut. Pak je otočíme a pečeme dalších přibližně 10 minut, dokud nebudou křupavé. Hranolky podáváme horké.