Batátové hranolky z trouby recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Sladké brambory - batáty si našly cestu i na jídelníček českých strávníků a je to dobře. Mnozí je považují za superpotravinu, a rozhodně jsou super. Křupavé sladké brambory upečené v troubě se připravují s minimem tuku a servírovat je lze jako přílohu k masu nebo samotné, s kečupem nebo nejrůznějšími dipy. Vyzkoušejte variantu ke klasickým bramborovým hranolkům a pochutnejte si na batátech!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg batátů
  • 8 lžic olivového oleje
  • hrubozrnná sůl


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.

Batáty oloupeme a nakrájíme na asi centimetr široké hranolky. Hranolky nasypeme do mísy, přilijeme k nim olej, přisypeme sůl a vše promícháme.

Hranolky rozložíme na plech a v předehřáté troubě je pečeme 10 – 15 minut. Pak je otočíme a pečeme dalších přibližně 10 minut, dokud nebudou křupavé. Hranolky podáváme horké.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Batátové hranolky z trouby recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Batátové hranolky z trouby.
Nebo hledejte podobné podle části názvu batátové hranolky trouby .
Hledat podobné recepty na internetu jako Batátové hranolky z trouby

Kde najít informace



×