Babiččiny dalamánky recept
Babiččiny dalamánky nejvíce chutnají když jsou úplně čerstvé. S kupovaným pečivem je raději ani neporovnávejte.
Ingredience receptu
- 400 g polohrubé mouky
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kmínu
- 250 ml vody
- malá kostka droždí
- sezamová semínka na posypání
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů a připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Ve větší míse ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí, přikryjeme mísu čistou utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Potom přidáme sůl, olej a postupně i mouku. Umícháme nepříliš husté těsto a nakonec do něj přidáme i lžičku kmínu.
Z hotového těsta lžící vykrájíme bochánky, v ruce je upravíme do patřičného tvaru a naskládáme na plech s pečícím papírem. Jednotlivé dalamánky posypeme sezamovými semínky a v předehřáté troubě je pečeme přibližně 25 minut.