Babiččiny máslové sušenky recept
Babiččiny máslové sušenky jsou nejen velmi snadné i pro začátečníky v pečení, ale podle naší fantazie a chuti si z nich připravíme pokaždé jiné cukroví.
Smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 lžička vanilkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- poleva - podle vlastní chuti a nápadu
Způsob přípravy
Babiččiny máslové sušenky jsou nejen velmi snadné i pro začátečníky v pečení, ale podle naší fantazie a chuti si z nich připravíme pokaždé jiné cukroví. Smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, pak přidáme vejce a nakonec směs s moukou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 2 hodiny odpočinout v chladnu. Na pomoučeném vále pak těsto vyválíme na tenký plát.
Pokud bude hodně tenký, budou sušenky křupavé. Pokud necháme těsto tlustší, budou měkčí. Je to jen na nás. Z vyváleného těsta vykrájíme tvary sušenek, přendáme je na vymazaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi tak 10 minut, až začnou lehce hnědnout. Sušenky sundáme z plechu, necháme vychladnout a zdobíme různými polevami.