Avokádové guacamole recept
Avokádové guacamole se těší velké oblibě v mexické, americké a i v jiných kuchyních po celém světě. Je to v podstatě pomazánka, která může být také skvělým doplňkem jiných jídel, například pečených brambor.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 zralá avokáda
- 100 g řeckého jogurtu
- 1 limetka
- 1 malá červená cibule
- 1 malá chilli paprička
- 1 rajče
- čerstvý koriandr
- mletý římský kmín
- sůl
Způsob přípravy
Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a dužinu nakrájíme a nasypeme do mísy. Tam ji rozsekáme sekáčkem na kaši. Mohou v ní být i malé kousky.
Pak k avokádu přidáme jogurt, nasekané snítky koriandru, na jemno nasekanou chilli papričku, nadrobno nakrájenou červenou cibulku, špetku soli a kmínu a asi 2 lžíce limetkové šťávy. Vše dobře promícháme.
Nakonec do pomazánky přidáme oloupané, na jemno nakrájené rajče, které jsme zbavili peciček. Promícháme a případně dochutíme kořením, solí nebo šťávou z limetky.