Sdílet:

Angreštové čatní recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí

Bobulky angreštu dozrávají v časném létě a ovoce je to vskutku velmi dobře využitelné. Bílý angrešt je velmi osvěžující, červený chutná trochu jako hroznové víno a hodí se hlavně do sladkých pokrmů. Z angreštu lze připravit i velmi chutné čatní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g angreštu (lze mixovat červený a bílý)
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 100 ml vinného octa
  • 100 g cukru krupice
  • 1 polévková lžíce ostřejšího kari
  • 1 polévková lžíce jemnějšího kari
  • sůl


Způsob přípravy

Angrešt zbavíme stopek, umyjeme ho, necháme okapat a dosušíme papírovou utěrkou. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Ze zelené nati použijeme jen část, asi třetinu.

V hrnci smícháme ocet, cukr a směs přivedeme k varu. Hrnec nepřikrýváme a obsah vaříme asi 2 minuty, pak nádobí sejmeme z plotny.

Do směsi přisypeme kari - kdo nemá ostré a jemné, použije dvě lžíce toho, co se zrovna doma nachází -, a nakonec přilijeme 200 ml studené vody. Vše promícháme a vaříme dalších 5 minut.

Nakonec přidáme nakrájenou cibulku a povaříme dalších 5 - 8 minut. Čatní dochutíme solí, nalijeme ho do čistých sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Angreštové čatní recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Angreštové čatní.
Nebo hledejte podobné podle části názvu angreštové čatní .
Hledat podobné recepty na internetu jako Angreštové čatní

Kde najít informace



×