Anglický pudink s kandovaným ovocem recept
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc.
(celý recept)
Ingredience receptu
- máslo na vymazání formy
- 50 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 40 ml mléka
- 40 ml koňaku
- 2 vejce
- 100 g kandovaného ovoce(švestky,hrušky, apod.)
- 100 g moučkového cukru
- 200 g hovězího loje nebo másla
- 1,5 lžičky skořice
- citronová kůra z jednoho citronu
Způsob přípravy
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc. Vejce důkladně rozšleháme a postupně k nim přidáváme cukr, citronovou kůru, mouku, strouhanku, skořici a mléko. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce. Všechno důkladně promícháme a dáme odležet do chladna na 24 hodin.
Po této době do těsta přidáme koňak a nalijeme ho do vymazané pudinkové formy. Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do hrnce s horkou vodou a vaříme zvolna v páře 5-6 hodin. Hlídáme hladinu vody, měla by být kousek nad jednou třetinou pudinkové formy. Hotový pudink necháme 10 minut chladnout, pak ho vyklepneme a úplně vychladíme. Při podávání ho můžeme ozdobit kompotovaným ovocem.