Španělská tortilla s cuketou recept
Španělská tortilla s cuketou je lehké zeleninové jídlo, které se hodí do letního počasí. Máte-li čerstvé zelené bylinky, můžeme je klidně přidat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce strouhaného sýra Manchego
- 1/2 mladé cukety
- 3 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 velký červený brambor
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Španělská tortilla s cuketou je lehké zeleninové jídlo, které se hodí do letního počasí. Máte-li čerstvé zelené bylinky, můžeme je klidně přidat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.Oloupaný brambor uvaříme ve slané vodě téměř do měkka.Vodu pak slijeme a brambor nakrájíme na kolečka. Kulatou formu vymažeme olejem. Na dno naskládáme cuketu nakrájenou na tenká kolečka a cibuli nakrájenou na jemné proužky. Vše trochu osolíme a okořeníme pepřem.
V předehřáté troubě pak zeleninu pečeme asi 4 minuty. Nyní přidáme nakrájené brambory a pečeme dalších 6 až 7 minut, až začnou hnědnout. Mezitím si v misce rozšleháme vejce, přidáme sýr a případně nasekané bylinky. Zapečenou zeleninu rozložíme ve formě, zalijeme vaječnou směsí a znovu zapékáme až 15 minut, až dostanou vejce správnou zlatohnědou barvu. Hotové jídlo necháme chvíli vychladnout do pokojové teploty a můžeme podávat.