Špagety s houbami a slaninou recept
Špagety s houbami a slaninou společně s čínským zelím vytvoří lahodnou pochoutku. Trochu netradiční způsob přípravy těstovin, ale věřte, že si ho oblíbíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 30 g strouhaného parmezánu
- 4 tlusté plátky slaniny
- 60 g smetanového sýra
- 2 lžíce nasekaného zeleného tymiánu
- 4 hrnky nakrájeného čínského zelí
- 250 g pokrájených hub Portobello
- 250 g uvařených špaget
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Špagety s houbami a slaninou společně s čínským zelím vytvoří lahodnou pochoutku. Trochu netradiční způsob přípravy těstovin, ale věřte, že si ho oblíbíte. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, slijeme je a dáme si stranou 1 hrnek vody zbylé po jejich vaření. Na pánvi smažíme slaninu pokrájenou na menší kousky asi 8 minut do křupava. Pak ji přeneseme na talíř s papírovou utěrkou, abychom ji zbavili přebytečného tuku. Do pánve nasypeme pokrájené houby, trochu je osolíme a opepříme.
Při střední teplotě je dusíme asi 8 minut. Po této době k nim přidáme pokrájené zelí a ještě 4 minuty za stálého míchání restujeme. Jakmile zelí změkne, přidáme půl hrnku vody z těstovin a smetanový sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, pak do pánve přidáme vařené těstoviny a důkladně vše promícháme. Po 2 minutách pánev odstavíme z plotny. Hotové porce těstovin posypeme parmezánem, tymiánem a kousky slaniny.