Langoše
Připravíme si kvásek. Zahřeje lehce mléko a smícháme ho s cukrem a droždím. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple....
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Skvělá omáčka k těstovinám nebo knedlíkům. Očistíme a oloupeme houby. Cibuli nasekáme na malé kpousky. Houby nakrájím...
Sladký kuskus s ovocem
Kuskus s ovocem je zdravá a lehká snídaně nebo svačina. Jeho příprava opravdu zabere jen minimum času a výsledek stojí za...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je labužnický zážitek pro milovníky polévek. Je jemná, voňavá a můžeme ji servírovat třeb...
Tomatová bruschetta (brusketa)
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trou...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
Toto chutné a pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. Nejdříve v...
Bramborák s cuketou pečený v troubě
Bramborák s cuketou pečený v troubě je tím, že ho nesmažíme na oleji, rozhodně zdravější a dietnější jídlo. Je to oblíben...
Rajčata s mozzarellou
Skvělý rajčatový pokrm do práce nebo jen tak. Opláchnutá rajčata nakrájíme na malé kousky. Mozzarellu bez nálevu na...
Slaný koláč s pórkem
Slaný koláč s pórkem je jedno z klasických francouzských jídel. Můžeme ho podávat jako předkrm, nebo jako lehkou večeři, ...
Špenátová polévka
Skvělá polévka ze špenátu je zajímavé zpestření vašeho rodinného jídelníčku. Dáme si rozmrazit špenát. V hrnci osma...
Bulharský salát se sýrem feta
Sýr feta je původně řeckého původu a je vyroben z ovčího a kozího mléka. Bulharský salát se sýrem feta je zdravý, osvěžuj...
Rajčata plněná kuskusem
Rajčata plněná kuskusem podáváme jako předkrm. Kromě toho jsou dobrá i jako lehká večeře, nebo rychlé pohoštění pro host...
Pikantní čočkový rendlík s brambory a mrkví
Další ze zdravých a velmi chutných zeleninových jídel, které připravíme snadno v jedné nádobě. Podáváme-li s chlebem, zís...
Špenátová rolka plněná tvarohem
Špenátová rolka je výborný předkrm, nebo ji můžeme podávat jako pohoštění k vínu či pivu. Stejně dobrá bude jako lehké jí...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na mnoho způsobů. Ten náš je jen jednou z mnoha možností jak připravit zdravé a chutné luš...
Pastýřský koláč s bramborovou kaší
Výborné a syté vegetariánské jídlo vhodné k obědu i k večeři. Zvláštní směs chutí a vůní vás určitě osloví. Nejprve uv...
Lasagne s cuketou
Lasagne jsou původem z Neapole, ale staly se oblíbenou pochoutkou i u nás. Připravíte-li je s cuketou, uvaříte velmi chu...
Vynikající mrkvová polévka
Mrkvová polévka je málo známá, ale velmi chutná. Zkuste to, jeho stojí za to a bude vám i vaší rodině moc chutnat. ...
Kapustová polévka
Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině. Můžeme k ní přidat topinku...
Domácí nočky se sýrem
Domácí noky podáváme nejčastěji jako přílohu k masovým omáčkám. Můžeme je ale servírovat i jako samostatný pokrm. Do m...
Vydatná polévka s těstovinami
Vydatnou polévku servírujeme jako samostatnou večeři s opečeným česnekovým chlebem. Může být ale i součástí oběda s nějak...
Bramborová polévka s vejci
Domácí bramborová polévka s vejci je opravdová pochoutka. Je hustá, voňavá, se spoustou zeleniny, můžeme ji klidně podáva...
Bruschetta s rajčaty
Bruschetta s rajčaty (Bruschetta al Pomodoro) je vynikající, lehký předkrm. Jako první nakrájíme bílý chléb na plátky...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Pečené papriky s nivou
Pečené papriky s nivou jsou výborný předkrm, nebo jednoduchá večeře. Podáváme je s čerstvým pečivem, nebo klidně i s vaře...
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží je dobrá známá polévka, kterou můžeme podávat i jako svačinovou polévku s pečivem. Je rychlá, chutn...
Pórková polévka s bramborem
Pórková polévka s bramborem, podávaná s pečivem, nejlépe s čerstvým chlebem, je výbornou variantou svačinových polévek. K...
Dýňová polévka
Lahodná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány. Oloupeme a nakrájíme cibuli a osmahneme. Nařežeme dýni na kostky a...
Špenátový quiche (kiš)
Špenátový quiche (kiš) je výborná a jednoduchá snídaně, ale je samozřejmě výborný i jako odpolední svačina. Špenátové qui...
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou je lahodný hráškový krém. Podáváme ho s čerstvou bagetou, nebo s chlebovými kru...
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella
Smažené květy cukety plněné sýrem mozzarella jsou vynikající jako předkrm. Podáváme je teplé, můžeme k nim servírovat zel...
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho z...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako p...
Grilované papriky s feta
Lahodný pokrm pro návštěvy nebo jako lehká večeře. Grilované papriky plněné feta sýrem můžete udělat buď v troubě nebo...
Cuketové koláčky
Rostou vám cukety bláznivě na vaší zahradě? Věděli jste, že byste je mohli použít i na dezerty? No, dobrá zpráva je, že ...
Domácí bramborové lupínky
Pro nečekanou návštěvu lehce připravíme domácí bramborové lupínky. Podle toho jaké použijeme koření na posypání (třeba ml...
Krémové rizoto
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, nadrobno si nakrájíme cibuli. Zbytek zeleniny očistíme a také nakrájíme na malé kou...
Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
Dýňové rizoto s parmezánem
Dýňové rizoto s parmezánem je lahůdka na které si pochutnají nejen vegetariáni. Také při bezlepkové dietě s ním budete ...
Plněné žampiony portobello na grilu
Plněné žampiony portobello na grilu podávejte hned, protože nejlepší jsou ještě horké. Můžete je doplnit třeba salátem z ...
Dušená rýže se zeleninou
Dušená rýže se zeleninou je lehké jídlo nejen pro vegetariány. Nemusí přece být každý den maso. Strouhaný sýr nemusí být...
Karbanátky z červené řepy
Zdravější varianta klasického karbanátku, úplně bez masa. Tahle dobrota chutná vegetariánům, ale i těm, kteří chtějí odle...
Dušený květák s cuketou a batátem
Dušený květák s cuketou a batátem je lahůdka nejen pro vegetariány. I vy kuste květák trochu jinak....
Domácí majonéza s wasabi
Domácí majonéza s wasabi je opravdu hodně pikantní. Báječně se hodí k letnímu grilování, ať už grilujete maso, ryby, nebo...
Kopřivový špenát
Jednoduchá krémová příloha z kopřiv je lahodný a rychlý způsob, jak přidat do stravy vitamíny, minerály a bílkoviny. Vaře...
Domácí seitan
Pokud jste přemýšleli o tom, jak si vydělat seitan sami doma, inspirujte se naším receptem. Seitan je velmi levný na příp...
Kokosové kari s mungo fazolkami
Toto zdravé veganské kari je plné indických chutí, kokosového mléka, koriandru a limetky. Je to neuvěřitelně snadné a dá ...