Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Maso
Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Daňčí medailonky
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami....
Karbanátky
Karbanátky jsou oblíbeným jídlem mnohých z nás. Existují na ně desítky receptů. Mohou být z masa, ale také z různých druh...
Salát s tuňákem, bylinkami a sladkou kukuřicí
Rychlá večeře pro celou rodinu. Salát s tuňákem doplněný oblíbenými bylinkami....
Dančí medailonky
Maso z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ale za to o něco tučnější. U jelenovité zvěře všeobecně platí...
Kašovitá strava
Kašovitá strava je někdy nejlepší způsob stravování, třeba krátkodobě po resekci zubů, při refluxu jícnu apod. Tento rece...
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině je jemná delikátní a zdravá pochoutka. Podáváme ho s dušenou rýží nebo s vařenými brambory....
Játra na čínský způsob
Játra na čínský způsob podáváme samozřejmě s rýží. Nebo klidně jen s čerstvým pečivem....
Masové taštičky
Masové taštičky můžeme servírovat teplé i studené. Je to ideální pohoštění k vínu či pivu pro vaše návštěvy....
Obalovaná vepřová játra na roštu
Obalovaná hovězí játra na roštu podávejte s bramborovou kaší nebo s opečenými brambory. Výbornou přílohou je i čerstvý s...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou....
Lehká sekaná se zeleninou
Lehká sekaná se zeleninou je jednou z verzí tohoto oblíbeného jídla. Kořenová zelenina jí dodá na lehkosti a vláčnosti....
Králík na víně s žampiony
Králík na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný pokrm. Jako přílohu doporučujeme vařené nové brambory. ...
Minutka ze tří druhů masa
Minutka ze tří druhů masa bude opravdu hotová za pár minut. Počítejte ale se dvěma hodinami marinování navíc....
Karbanátky se sýrem a hráškem
Karbanátky se sýrem a hráškem podáváme třeba s bramborovou kaší. Jsou pikantní a jemné, jejich příprava je snadná a rychl...
Karbanátky s jablkem pečené v troubě
Karbanátky s jablkem pečené v troubě jsou vláčné a jemné. Podáváme je třeba s bramborovými hranolky pečenými nasucho v tr...
Pikantní karbanátky
Pikantní karbanátky chutnají trochu jinak než ty klasické. Přidejte k nim hranolky, nebo opečené brambory, případně nějak...
Rostbíf
Teplý rostbíf je pro Angličany součást svátečního oběda. My ho známe i jako studený, díky oblíbeným chlebíčkům....
Kapustové rolky s mletým masem
Kapustové rolky s mletým masem můžeme podávat třeba s dušenou rýží. Je to jemné a syté jídlo....
Netradiční karbanátky s jablky
Netradiční karbanátky s jablky jsou vláčné a výborné. Přidáme-li k nim čerstvý zeleninový salát nebo bramborovou kaši, bu...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Pečený roastbeef
Tradiční způsob úpravy hovězího masa, který je charakteristický pro anglickou kuchyni. Používá se k ní nízký roštěnec, kt...
Katův šleh
Katův šleh je známé pikantní jídlo na které má asi každý svůj osobitý recept. Tady je ten náš. Zdroj fotografie: Faceboo...
Masová hovězí roláda s vejci
Masová hovězí roláda s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát....
Sekaná z masa a zeleniny
Sekaná z masa a zeleniny má skvělou chuť. Podávejte ji třeba s bramborovou kaší....
Pikantní pečený králík
Pikantní pečený králík předem naložený v marinádě je výborný s dušenou zeleninou a vařenými brambory. Také ho můžeme podá...
Králík na zelenině
Králík na zelenině je dobré jídlo po kterém určitě nepřiberete ani deko. Můžete jako přílohu uvařit brambory....
Dušený králík se zeleninou a brambory
Dušený králík se zeleninou a brambory je syté jídlo, připravené v jednom pekáčku. Hotové jídlo na talíři posypte nasekano...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Mleté maso se zeleninou
Jednoduše, rychle a bez velkého přemýšlení. Dobrou večeří nikdo nepohrdne....
Karbanátky s baklažánem
Karbanátky s baklažánem podáváme se stejnými přílohami jako ty obyčejné masové. S bramborovou kaší, vařenými nebo pečeným...
Plněné papriky zapečené v troubě
Plněné papriky zapečené v troubě voní krásně parmezánem . Podáváme je třeba s restovanými brambory....
Pečené papriky s masovou náplní
Pečené papriky s masovou náplní můžete připravit v obyčejné nebo i horkovzdušné troubě. Když máte doma zbytek vařeného...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Plněné krůtí rolky
Plněné krůtí rolky doplňte třeba bramborovou kaší. Stejně tak budou výborné s pečenými brambory a zeleninovým salátem....
Masové kuličky
Masové kuličky většinou podáváme s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Je to jídlo, které je velmi oblíbené hlav...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Plněné taštičky
Plněné taštičky z listového těsta máme upečené za chvilku. Můžeme je podávat horké, ale také za studena....
Krůtí prsa se zeleninou a pečenými bramborami
Krůtí maso můžeme upravit mnoha způsoby. Třeba jako lehkou večeři, jen tak přírodně....
Dušené telecí řízky
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky upečenými nasucho v troubě a s tatarskou omáčkou....
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Karbanátky plněné žampiony
Šťavnaté karbanátky jsou vynikající jak teplé, tak studené. Se zeleninou nebo pečivem, každému podle jeho chuti. ...
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Mleté řízky se zeleninou
Mleté řízky se zeleninou budou chutnat třeba s opečenými brambory. Rychlé a zdravé jídlo pro děti i dospělé. Mraženou zel...
Pstruh na bylinkách
Letní počasí přímo vybízí k návštěvě sádek nebo připravených rybníků, kde si můžete ulovit čerstvou rybu. Když už máte ul...
Králík na paprice
Králíka na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má jemnou lahodnou chuť a se smetanovou omáčkou se dobře ...
Losos vařený v páře
Losos vařený v páře je jemný a lahodný. Jako přílohu podáváme třeba dušenou zeleninu....
Rybí pomazánka
Rybí pomazánka je pikantní a hodí se na čerstvý chléb dětem na svačinu nebo na plátky veky jako pohoštění k pivu či vínu....