Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Maso
Uzený losos s citrusovou zálivkou
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si p...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ole...
Thajský hovězí guláš
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud mož...
Jarní losos s mátou
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo baz...
Roastbeef rostbíf
Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit ma...
Jarní kuře s parmezánem
Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduc...
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Grilovaná panenka a lehký dip
Grilovaná panenka je oblíbené jídlo v letních měsících. V kombinaci s ovocem, zeleninou a lehký dip, to je to pravé k...
Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Pečený losos ve špenátovém krému
Omyjte si lososí maso, opepřete osolte a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupejte si česnek a cibuli a najemno nakrájej...
Pečený losos s chřestem
Losos s chřestem je zdravé a výživné jídlo a s brambory a rajčátky vytvoří skvělou harmonii chutí. Sezóna chřestu začíná ...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Klobása s bramborovou kaší
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky pou...
Vepřová játra
Vepřová játra jsou výborná jako rychlá minutka, třeba k opečeným bramborám. Tento recept ale počítá s pikantní omáčkou, t...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Jarní kuře v hrnci
Mladá jarní zelenina nás láká k přípravě mnoha různých chutných jídel. Jarní kuře v hrnci je rychlé, snadné a velkou výho...
Mořidlo s červeným vínem
Už jste zkoušeli mořit maso? Určitě to stojí za to, jelikož mořidlo dodá maso vynikající a nezaměnitelnou chuť. Obzvláště...
Avokádo s tuňákem
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod. Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně. Odstraníme pecky a vydlabe...
Šunka s hráškem, mátou a estragonem
Šunka s hráškem, mátou a estragonem je lehký jarní salát, na který můžete použít zbylou vařenou šunku. Nezvyklé koření do...
Kuskusový salát s tuňákem
Jako první si připravíme kuskus a po dovaření jej necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na kostky a natvrdo uvařené vej...
Toustové rolky s uzeným lososem
Překvapte svou rodinu a udělejte rolky z toustového chleba, plněné lososem a pomazánkovým máslem. ...
Jednoduchá paella s mořskými plody
Paella je vlastně takové španělské rizoto. Populární a voňavé jídlo z jednoho hrnce se spoustou exotických chutí. Přestož...
Pečený kuřecí stehýnka s hranolkami
Opláchněte kuřecí nohy pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Chcete-li připravit marinádu, promíchejte r...
Plněné kuřecí závitky s hořčičným semínkem
Plněné kuřecí závitky s hořčičným semínkem vás překvapí vynikající chutí. Zkuste tento trochu opomíjený způsob přípravy ...
Mořidlo s octem na zvěřinu
Naložte si zvěřinu do skvělého mořidla, které vám zaručí jedinečnou chuť a šťavnatost masa. Určitě se to vyplatí....
Vánoční rybí polévka
Štědrovečerní menu se neobejde bez rybí polévky. Spolu s bramborovým salátem a smaženým kaprem na vánoční stůl prostě pat...
Mořidlo s balsamikovým octem
Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsa...
Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Řecké pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílkov...
Kuřecí bábovka
Kuřecí bábovka je neobvyklý recept na přípravu kuřecího masa. Hodí se k zeleninovým salátům a do studených mís. Podávat m...
Kuřecí Stroganoff
Tohle jídlo zvládnete udělat ve 45 minutách. Je to výborný kuřecí recept na jídlo, které není pouze chutné, ale také zdra...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Závitky plněné slaninou a nivou
Závitky plněné slaninou a nivou se výborně hodí jako předkrm, nebo jako chutné pohoštění k pivu či vínu. Můžeme podávat t...
Lahodná sekaná
Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...
Kari kuře v kokosovém mléce
Toto kuře je hotové asi tak v 35 minutách. Když je hotovo, tak můžeme podávat s rýží nebo zeleninou. Tento recept je asi ...
Králičí řízky
Králičí řízky jsou jemné a s kukuřičnou strouhankou křupavé. Maso je lepší předem marinovat....
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou mají tu výhodu, že celý oběd připravíte v jednom pekáči....
Králík na česneku se slaninou
Králík na česneku se slaninou je jemné křehké maso ve šťavnaté omáčce. Přílohou může být dušená zelenina, knedlík, bramb...
Pečený králík s cibulovou omáčkou
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle ...
Pečený králík
Pečený králík se slaninou, cibulí a trochou koření, je starý klasický recept. Jednoduchý a nedá se na něm nic zkazit. A ...
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Nebo s hranolky pečenými v troubě a oblíbeným dipem. ...
Pečený kančí hřbet
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky....
Králík s hořčičnou omáčkou
Králík s hořčičnou omáčkou bude výborný s bramborovou kaší. Nebo také s domácím bramborovým knedlíkem....
Králík pečený nadivoko
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina...
Dušené telecí s rajčaty
Dušené telecí s rajčaty podávejte s těstovinami nebo s rýží. A bude výborné i s vařenými bramborami nebo s bramborovými n...
Dušený králík na víně
Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky....
Jehněčí na jehle
Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být ...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha
Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i ...