Havajský hovězí guláš
Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...
Libanonský hovězí guláš
Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Maďarský tokáň
Tradiční maďarský pokrm z dušeného hovězího masa je hodně podobný našemu klasickému guláši. Výborně chutná nejen s knedlí...
Grilovaná roštěná se zelným salátem
Grilovanou roštěnou se zelným salátem podávejte třeba s hranolky. Salát z kysaného zelí je k ní vynikající....
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho můžeme s vařenými brambory, nebo třeba...
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...
Hovězí krk
Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se přip...
Hovězí přední
Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...
Kluci v akci - hovězí guláš
Kluci v akci - hovězí guláš, to mluví samo za sebe. Recept inspirovaný originálními kuchaři rozhodně stojí za vyzkouše...
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Hovězí pupek podle Pohlreicha
Hovězí pupek podle Pohlreicha je výtečné maso na gril. Příprava je jednoduchá, jen je třeba dodržet jen pár pravidel....
Hovězí zadní maso
Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...
Hovězí roštěná
Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...
Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeš...
Kluci v akci hovězí guláš
Tento recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí...
Hovězí váleček
Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů ja...
Hovězí přední
Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu....
Hovězí krk
Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...
Hovězí guláš podle Pohlreicha
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak r...
Hovězí ořech
Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory ...
Hovězí na hořčici
Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso v...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Hovězí líčka podle Pohlreicha
Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová...
Chili con carne
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...
Burito
Burito je původem mexické jídlo, které má mnoho variant. Tento recept je z mletého hovězího masa....
Hovězí ragú na víně
Hovězí ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k němu velmi dobře hodí noky. ...
Hovězí na žampionech
Hovězí na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani vařené brambory nebo dobrý čerstvý chléb není špatná ...
Pikantní roštěnky pečené v alobalu
Pikantní roštěnky pečené v alobalu podáváme s čerstvým pečivem nebo s brambory. Opečenými, šťouchanými nebo vařenými....
Biftek pečený v alobalu
Bifteky pečené v alobalu jsou lahodné, křehké a voní sýrem. Použít můžete sýr ementál,gouda, eidam, podle vlastní chuti....
Pivní roštěnky
Pivní roštěnky jsou skvělé třeba s rýží. Dobře upravené hovězí maso bude chutnat hlavně dospělým....
Pečené hovězí plátky na česneku
Pečené hovězí plátky na česneku podávejte s pečenými brambory, s dušenou sezónní zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými ...
Musaka
Tradiční zapékané jídlo z Balkánu a Blízkého Východu. Vyzkoušejte tuto řeckou variantu se zapečeným lilkem rajčaty a zali...
Biftek s vejci
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....
Masové koule v žampionové omáčce
Masové koule v žampionové omáčce budou nejméně stejně dobré i když místo žampionů použijete čerstvě nasbírané houby z le...
Biftek s bylinkovým máslem na grilu
Biftek s bylinkovým máslem na grilu si připravíte v pěkném počasí třeba na zahradě. Přílohu můžete volit mezi opečenými b...
Karbanátky na pivě
Karbanátky na pivě jsou výjimečně dobré. Přílohou mohou být třeba vařené brambory, ale ani zelenina vařená v páře není š...
Hovězí maso ve smetanové omáčce
Hovězí maso ve smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu,...
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Rostbíf
Rostbíf připravíme z kvalitního hovězího roštěnce. Plátky rostbífu můžeme podávat teplé i studené. Mohou být také součást...
Roštěnky zapečené s ementálem
Roštěnky zapečené s ementálem podáváme třeba s bramborovými hranolky nasucho pečenými v troubě. Když přidáme čerstvý sal...
Plněná hovězí roláda
Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....
Maďarský guláš
Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem....
Hovězí pečeně
Hovězí pečeně s omáčkou je jedním z klasických jídel. Často se podává s dušenou rýží. ...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Hovězí mleté maso se zeleninou
Těšíte se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou....
Minutka ze svíčkové
Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...
Anglický rostbíf
Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec....
Hovězí zadní maso
Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží...