Sdílet:

Recepty Hovězí


Spotřeba hovězího masa u nás má klesající tendenci a to je rozhodně škoda. Hovězí maso se dá využít na mnoho způsobů, nejen na populární recepty na steaky. A my vás tyto recepty na hovězí maso naučíme, rozhodně si totiž svoje místo ve vaší kuchyni zaslouží, hovězí maso je bohatým zdrojem zejména zinku nebo železa, přitom v něm ale najdeme jen poměrně malé množství tuku.

Havajský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Havajský hovězí guláš

Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu ...

Libanonský hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Libanonský hovězí guláš

Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních resta...

Hovězí líčka
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka

Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....

Hovězí kližka na česneku
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí kližka na česneku

Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...

Maďarský tokáň
Uložit recept!
recepty
recepty

Maďarský tokáň

Tradiční maďarský pokrm z dušeného hovězího masa je hodně podobný našemu klasickému guláši. Výborně chutná nejen s knedlí...

Grilovaná roštěná se zelným salátem
Uložit recept!
recepty
recepty

Grilovaná roštěná se zelným salátem

Grilovanou roštěnou se zelným salátem podávejte třeba s hranolky. Salát z kysaného zelí je k ní vynikající....

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu

Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho můžeme s vařenými brambory, nebo třeba...

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem

Hovězí kýta s brokolicí a pórkem se dá zkombinovat například s vařenými brambory, s těstovinami nebo s rýží. Také bude vý...

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

Toto maso je patří do skupiny hovězí přední a Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se přip...

Hovězí přední
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí přední

Krk nebo kližka z hovězího dobytka patří do skupiny tzv. hovězího předního masa. Hodí se k dušení, vaření a dá se i dobře...

Kluci v akci - hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Kluci v akci - hovězí guláš

Kluci v akci - hovězí guláš, to mluví samo za sebe. Recept inspirovaný originálními kuchaři rozhodně stojí za vyzkouše...

Hovězí roštěná
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí roštěná

Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...

Hovězí pupek podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pupek podle Pohlreicha

Hovězí pupek podle Pohlreicha je výtečné maso na gril. Příprava je jednoduchá, jen je třeba dodržet jen pár pravidel....

Hovězí zadní maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní maso

Je méně tučné než vepřové a hovězí je i bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zad...

Hovězí roštěná
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí roštěná

Tento typ masa se dá připravit tzv. na minutku nebo lze vsadit na jistotu a využít například výhod pomalého hrnce. Zde se...

Hovězí roštěná podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí roštěná podle Pohlreicha

Červené hovězí maso je výborné, ale s některými druhy, které jsou tužší, je při tepelné úpravě potíž. Tento problém vyřeš...

Kluci v akci hovězí guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Kluci v akci hovězí guláš

Tento recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí...

Hovězí váleček
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí váleček

Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů ja...

Hovězí přední
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí přední

Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu....

Hovězí krk
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí krk

Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...

Hovězí guláš podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí guláš podle Pohlreicha

Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak r...

Hovězí ořech
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí ořech

Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory ...

Hovězí na hořčici
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na hořčici

Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso v...

Hovězí zadní kýta
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní kýta

Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...

Hovězí líčka podle Pohlreicha
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí líčka podle Pohlreicha

Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová...

Chili con carne
Uložit recept!
recepty
recepty

Chili con carne

Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...

Burito
Uložit recept!
recepty
recepty

Burito

Burito je původem mexické jídlo, které má mnoho variant. Tento recept je z mletého hovězího masa....

Hovězí ragú na víně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí ragú na víně

Hovězí ragú na víně podávejte třeba s houskovými knedlíky. Také se k němu velmi dobře hodí noky. ...

Hovězí na žampionech
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí na žampionech

Hovězí na žampionech podávejte třeba s houskovými knedlíky. Ale ani vařené brambory nebo dobrý čerstvý chléb není špatná ...

Pikantní roštěnky pečené v alobalu
Uložit recept!
recepty
recepty

Pikantní roštěnky pečené v alobalu

Pikantní roštěnky pečené v alobalu podáváme s čerstvým pečivem nebo s brambory. Opečenými, šťouchanými nebo vařenými....

Biftek pečený v alobalu
Uložit recept!
recepty
recepty

Biftek pečený v alobalu

Bifteky pečené v alobalu jsou lahodné, křehké a voní sýrem. Použít můžete sýr ementál,gouda, eidam, podle vlastní chuti....

Pivní roštěnky
Uložit recept!
recepty
recepty

Pivní roštěnky

Pivní roštěnky jsou skvělé třeba s rýží. Dobře upravené hovězí maso bude chutnat hlavně dospělým....

Pečené hovězí plátky na česneku
Uložit recept!
recepty
recepty

Pečené hovězí plátky na česneku

Pečené hovězí plátky na česneku podávejte s pečenými brambory, s dušenou sezónní zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými ...

Musaka
Uložit recept!
recepty
recepty

Musaka

Tradiční zapékané jídlo z Balkánu a Blízkého Východu. Vyzkoušejte tuto řeckou variantu se zapečeným lilkem rajčaty a zali...

Biftek s vejci
Uložit recept!
recepty
recepty

Biftek s vejci

Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....

Masové koule v žampionové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Masové koule v žampionové omáčce

Masové koule v žampionové omáčce budou nejméně stejně dobré i když místo žampionů použijete čerstvě nasbírané houby z le...

Biftek s bylinkovým máslem na grilu
Uložit recept!
recepty
recepty

Biftek s bylinkovým máslem na grilu

Biftek s bylinkovým máslem na grilu si připravíte v pěkném počasí třeba na zahradě. Přílohu můžete volit mezi opečenými b...

Karbanátky na pivě
Uložit recept!
recepty
recepty

Karbanátky na pivě

Karbanátky na pivě jsou výjimečně dobré. Přílohou mohou být třeba vařené brambory, ale ani zelenina vařená v páře není š...

Hovězí maso ve smetanové omáčce
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí maso ve smetanové omáčce

Hovězí maso ve smetanové omáčce je jemné a lahodné jídlo. Záleží na výběru vhodného hovězího masa. Je-li z mladého kusu,...

Dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí

Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....

Rostbíf
Uložit recept!
recepty
recepty

Rostbíf

Rostbíf připravíme z kvalitního hovězího roštěnce. Plátky rostbífu můžeme podávat teplé i studené. Mohou být také součást...

Roštěnky zapečené s  ementálem
Uložit recept!
recepty
recepty

Roštěnky zapečené s ementálem

Roštěnky zapečené s ementálem podáváme třeba s bramborovými hranolky nasucho pečenými v troubě. Když přidáme čerstvý sal...

Plněná hovězí roláda
Uložit recept!
recepty
recepty

Plněná hovězí roláda

Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....

Maďarský guláš
Uložit recept!
recepty
recepty

Maďarský guláš

Maďarský guláš je pěkně pikantní. Podávat ho můžeme s pečivem nebo s houskovým knedlíkem....

Hovězí pečeně
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí pečeně

Hovězí pečeně s omáčkou je jedním z klasických jídel. Často se podává s dušenou rýží. ...

Dušené hovězí
Uložit recept!
recepty
recepty

Dušené hovězí

Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...

Hovězí mleté maso se zeleninou
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí mleté maso se zeleninou

Těšíte se na teplou večeři? Vyzkoušejte hovězí maso se zeleninou....

Minutka ze svíčkové
Uložit recept!
recepty
recepty

Minutka ze svíčkové

Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...

Anglický rostbíf
Uložit recept!
recepty
recepty

Anglický rostbíf

Anglický rostbíf je vlastně pečené hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec....

Hovězí zadní maso
Uložit recept!
recepty
recepty

Hovězí zadní maso

Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží...

Kde najít informace



×