Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Hlavní chod
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vá...
Klobásky v bramborovém těstě
Klobásky v bramborovém těstě jsou českou variantou původního švýcarského jídla. Pokud k nim budete podávat dušené pikantn...
Květák zapečený se sýrem a klobásou
Květák zapečený se sýrem a klobásou podáváme se zeleninovými saláty nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a chutné jíd...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě bude chutnat s čerstvým chlebem. Je to rychlá a sytá svačinka nebo večeře....
Fazole nakyselo na smetaně
Fazole nakyselo na smetaně můžeme podávat s houskovým knedlíkem. Někdo je ale má raději s vařenými bramborami a natvrdo u...
Biftek pečený v alobalu
Bifteky pečené v alobalu jsou lahodné, křehké a voní sýrem. Použít můžete sýr ementál,gouda, eidam, podle vlastní chuti....
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou....
Rýžový nákyp se švestkami
Rýžový nákyp se švestkami připravte pro každého zvlášť v zapékacích miskách. Velmi jednoduchý recept na jídlo, které uděl...
Houby zapečené se smetanou a sýrem
Houby zapečené se smetanou a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub. Jako příloha postačí čerstvé pečivo nebo topi...
Rýžový nákyp s tvarohem a jablky
Rýžový nákyp s tvarohem a jablky bude chutnat dětem a nám dospělým, co máme rádi sladká jídla s ovocem. Je opravdu moc do...
Kuřecí řízek s parmezánem
Kuřecí řízek s parmezánem společně s vařenými brambory a míchaným zeleninovým salátem je komfortní oběd, na kterém si poc...
Květákové rizoto
Květákové rizoto s hovězím masem báječně voní čedarem. Můžete k němu přidat nasucho opečený toast....
Křupavá zelenina v tempuře
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na...
Halušky se slaninou
Halušky se slaninou a Olomouckými tvarůžky jsou výborné. Zkuste a uvidíte sami....
Houbové rizoto
Houbové rizoto chutná nejlépe z čerstvě nasbíraných hub. V houbařské sezóně na něj proto nezapomeňte....
Biftek s vejci
Biftek s vejci podávejte s opečenými brambory nebo s hranolky. Vhodnou přílohou budou i sezónní zeleninové saláty....
Hamburger
Hamburger je oblíbená pochoutka, kterou si můžete v létě připravit na grilu i na zahradě. K plátku masa si přidejte gril...
Kynuté ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky bez vážení připravíte velmi snadno. Posypaně strouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným másl...
Houbová smaženice s vejci
Houbová smaženice s vejci je nejoblíbenější jídlo z čerstvých hub, když zrovna rostou. Připravené za pár okamžiků, voňavé...
Námořnický řízek
Námořnický řízek s bramborovou kaší. Nebo s opečenými brambory a naloženou okurkou. Chcete-li lehčí jídlo, vyberte jako ...
Knedlíky z tvarohového těsta s jahodovou omáčkou
Knedlíky z tvarohového těsta s jahodovou omáčkou chutnají hlavně dětem. Ale ani dospělí leckdy nepohrdnou sladkými jídly....
Koprová omáčka s vařenými vejci
Koprová omáčka s vařenými vejci je dobrá s vařenými brambory, nebo i s houskovými knedlíky. A chutnat nám bude třeba i s ...
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Lahodný a lehký hamburger
Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý. ...
Biftek s bylinkovým máslem na grilu
Biftek s bylinkovým máslem na grilu si připravíte v pěkném počasí třeba na zahradě. Přílohu můžete volit mezi opečenými b...
Bramborový nákyp
Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jíd...
Grilovaný pstruh
Grilovaný pstruh je jednoduché, rychlé a lehké jídlo. Pro grilovací sezónu na zahradě jako stvořené. Ale stejně tak nám b...
Sekaná s medovou krustou
Mleté maso je pro svou snadnou zpracovatelnost u hospodyněk velmi oblíbené a dá se říct, že upečené v podobě šišky je kla...
Farmářské brambory
Farmářské brambory nepotřebují žádnou přílohu. Je tam všechno. Zelenina, maso, vejce, houby....
Noky se slaninou a parmezánem
Noky se slaninou a parmezánem je trochu netradiční jídlo, ale zkuste ho a uvidíte sami. Je to moc dobré....
Chalupářské zapečené brambory
Chalupářské zapečené brambory si připravíme třeba o víkendu na chalupě. Místo uzeného můžeme použít také anglickou slanin...
Máslový slaný koláč s petrželí
Máslový slaný koláč s petrželí je výborný, když ho podáváme hned po upečení. Chcete-li připravit jednoduchou večeři nebo ...
Plněná sekaná
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát...
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Uvařené bramborové knedlíky plněné uzeným masem na talíři rozkrojíme a polijeme sádlem ve kterém jsme usmažili dozlatova ...
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Přinášíme další lahodný recept podle zásad Low carb. Lahodné jídlo a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správn...
Krůtí guláš
Krůtí guláš podávejte třeba s vařenými bramborami. S dušenou rýží bude také báječně chutnat. Ale klidně k němu předložte ...
Rychlý bramborový guláš
Rychlý bramborový guláš podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem. Místo slaniny můžeme použít třeba jinou kvalitní uzenin...
Bramborák se škvarky
Bramborák se škvarky má trochu jinou chuť než ten, co je jen z brambor. Ty škvarky jsou tam znát a rozhodně ho mohou jen ...
Bramborové knedlíky s jablky
Bramborové knedlíky s jablky báječně chutnají když jsou polité máslem a posypaně skořicovým cukrem. A jablka dostanete ...
Pečený králík se sušenými rajčaty
Vyzkoušejte alternativu k tučným masovým pokrmům a dejte si lehké králičí maso, které navíc obsahuje méně tuku a choleste...
Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky upečte těm, kdo se obejdou bez masa. Přidejte pečené brambory a oblíbený dip. Báječný zeleninový o...
Houbový špíz
Houbový špíz je skvělé jídlo v houbové sezóně. Protože k němu potřebujete především čerstvé houby. Ale nakonec i z kupov...
Anglické toasty
Anglické toasty, k tomu čaj, a můžete si připadat že jste třeba v Londýně. V žádném případě nám neuškodí, když si vyzkou...
Plněné brambory zapečené v troubě
Plněné brambory zapečené v troubě budou chutnat všem, kdo si potrpí na jednoduchá a pikantní jídla. Báječně voní sýrem a ...
Bramborové šišky
Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát...
Houbová omeleta
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub....
Cibulový koláč z kynutého těsta
Cibulový koláč z kynutého těsta vám zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Můžete si koláč uložit i do mrazáku, ro...
Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem.
Bramborák plněný kuřecím masem je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Jako přílohu můžeme zvolit zelenino...
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Naložená kuřecí prsa
Kuřecí prsa, která si před smažením naložíme, vás příjemně překvapí svou jemností a zajímavou chutí....