Oblíbené podkategorie receptů z kategorie Hlavní chod
Houbové placky
Placky se jedly už od pravěku a musím říct, že byť je to jídlo hodně prosté, u nás doma je mezi pokrmy v top desítce! U p...
Bramborové šišky polité sádlem
Bramborové šišky polité sádlem známe jistě z receptů našich babiček. Nevadí, když je trochu oprášíme....
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou patří k typickým slovenským pokrmům. I když nejde o recept původně slovenský, ale rumunský, jeho tradic...
Květákový mozeček se žampiony
Květákový mozeček se žampiony a s křupavou slaninou můžete podávat jen s čerstvým pečivem. Když k němu uvaříte brambory,...
Pečené brambory se sýrem
Pečené brambory se sýrem připravíme v troubě. Můžeme je podávat s nějakým svým oblíbeným dipem, nebo jen tak samotné....
Masové kuličky v rajčatové omáčce
Recept na masové kuličky v rajčatové omáčce se řadí mezi nejoblíbenější jídla našich nejmladších spoluobčanů, kteří jsou ...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Cibulový závin
Záviny jsou praktické, protože nejsou nijak těžké na přípravu a do těsta se dá zabalit leccos, třeba spousta cibule. Tato...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Fazolový guláš s uzeninou
Fazolový kotlík s voňavou anglickou slaninou a klobáskou na český stůl prostě patří. Kdo chce jíst o trochu zdravěji, můž...
Kapustové karbanátky
Karbanátky jsou velmi oblíbený rodinný pokrm, který je rychlý a snadno proveditelný. Nemusí však být vždy připraveny z ml...
Bílé fazole na kyselo
Luštěniny jsou díky obsahu stopových prvků a vitamínů tělu velmi prospěšné. A ty na kyselo jsou hodně oblíbené zejména na...
Bílý chřest se šunkou a holandskou omáčkou
Tato odrůda chřestu patří k nejkvalitnějším. Podávat se dá jako hlavní chod nebo příloha. Připravit z něj však lze i polé...
Domácí špecle se slaninou
Když doma přemýšlím co uvařit k obědu nebo k večeři, recept na špecle je většinou ten, po němž v nouzi sáhnu. Špecle se t...
Žemlovka s rozinkami
Pečená voňavá žemlovka s rozinkami. Dobrý nápad, co říkáte? Předehřejeme si troubu na 150°C. Mísu na pečeni si vytřeme k...
Cizrna se sušenými rajčátky (špenátem)
Cizrna je velmi zdravá a lze ji připravit různě. Představím vám několik variant. Zamilujete si ji. Podáváme ji samosta...
Jednoduché šťavnaté karbanátky
Karbanátky s bramborovou kaší a okurkový salát. To zní lákavě! Můžete si je vzít na výlet. A jako přílohu na cesty, čer...
Lečo s cuketou
Lečo je tradiční česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude urči...
Hlíva se zeleninou z pekáčku
Hlíva ústřičná je jedna z nejvíce ceněných českých hub, jelikož obsahuje látky, které podporují naši imunitu. V tomto rec...
Houbové smetanové rizoto
Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, kt...
Houbový kuba
Houbový kuba je staročeské jídlo, které se nejčastěji připravovalo na Vánoce (ze sušených hub). Je to veliká pochoutka, o...
Hříbky v těstíčku s bylinkami
Pokud se vám poštěstí koupit nebo nasbírat v lese menší hříbky, můžete vyzkoušet tento recept. Lepší než klasika v trojob...
Party houbové koláčky
Přinesli jste si z lesa košík hub a přemýšlíte co s nimi? Party houbvé koláčky jsou výborná volba. Můžete jimi pohostit n...
Salát s tuňákem, bylinkami a sladkou kukuřicí
Rychlá večeře pro celou rodinu. Salát s tuňákem doplněný oblíbenými bylinkami....
Míchaná vajíčka s červenou paprikou a jarní cibulkou
Míchaná vajíčka s červenou paprikou a jarní cibulkou uvaříte během chviličky a spolu s pečivem máte jednoduchou a levnou ...
Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem
Opečené brambory s dušenou mrkví a uzeným masem si můžeme uvařit jako lehký oběd a nemusíme mít výčitky svědomí. ...
Buřtguláš s tofu párky
Co dnes uvařit k obědu? Každodenní otázka. Buřtguláš s tofu párky je skvělý nápad....
Gnocchi s červenými fazolemi a olomouckými syrečky
Rychlý oběd, který ocení milovníci olomouckých syrečků. ...
Masové pirožky
Masové pirožky podáváme jako senzační malé pohoštění návštěvě. Jsou rychlé, takže příprava zabere jen velmi málo času. Mo...
Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami
Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno....
Kuřecí prsa se žampiony a opečenou zeleninou
Kuřecí prsa se žampiony a opečenou zeleninou. Vše připravené na jedné pánvičce. Jídlo je dobré, lehce pikantní a není sy...
Bramborové placky s dýní
Obyčejné jídlo, jehož suroviny můžeme najít na vlastní zahrádce. Jako přílohu můžeme zvolit sezonní zeleninu....
Krkonošské kyselo
Kyselo není nic jiného, než odvar z čerstvých nebo sušených hub zahuštěný chlebovým kváskem. Chuť a energetickou hodnotu ...
Noky se šunkou v sýrové omáčce
Pokud patříte k těm, kdo bojují s časem a na vaření vám ho příliš nezbývá, jsou pro vás noky v sýrové omáčce ideálním pok...
Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole
Kombinace mletého hovězího masa a sýra potěší hlavně vaše děti. Jednoduché jídlo na přípravu po kterém se jen zapráší. Mí...
Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Rychlý guláš s bramborami a smetanou je rychlá varianta večeře doma i na chalupě....
Brambory pečené v popelu
Brambory pečené v popelu s dipem z lučiny, to je ta pravá letní večeře. Voní dovolenou a prázdninami u babičky....
Francouzská cibulačka
Připravte si doma tuto delikátní francouzskou polévku zapečenou se sýrem a bagetkou. Rychlá večeře, která vás zahřeje nej...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Kuřecí stir-fry se zeleninou
Lehká a rychlá večeře, která vás zahřeje. Talíř plný barev vykouzlíte za méně než 30 minut....
Krémové rizoto s červenou řepou
Zdravé barevné rizoto, které budou děti milovat. Červená řepa je výtečný antioxidant a skvěle se hodí do tohoto počasí....
Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
Tento známý a oblíbený recept si oblíbili zejména lyžaři nebo další sportovci, jejichž sportovní aktivita spadá hlavně do...
Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem
Brokolice s bramborami, klobásou a parmezánem je jídlo, které upečete v zapékací míse nebo pekáčku a můžete servírovat do...
Dresing na hamburger
Dresing na hamburger podle tohoto receptu připravíme ze surovin které máme určitě všichni doma. Podle své vlastní chutě s...
Chřest
Špargl neboli chřest milují Němci, Holanďané, ale i na českém menu má své místo. Málokdo ví, že právě Češi mají v pěstová...
Falešný chalupářský hamburger
I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikost...
Mražené krevety
Plody moře si našly cestu i na český jídelníček a mezi nejoblíbenější z nich určitě patří krevety. Koupit se dají i čerst...
Bramborové knedlíky plněné zelím
Bramborové knedlíky plněné zelím doplníme osmaženou cibulkou a jídlo je hotové. Místo anglické slaniny můžeme použít i va...
Halušky
Z brambor lze uvařit mnoho pokrmů a jsou také základem pro tradiční jídlo našich sousedů Slováků. I když jsou bramborové ...