Štrůdl pro samotáře recept
Plnit můžeme samozřejmně jakoukoliv sladkou nebo slanou náplní. Je to ideální způsob moučníku pro nečekanou návštěvu nebo jen když nás honí mlsná. Navíc - než se vám rozehřeje trouba na pečení listového těsta, za tu dobu máte upečeno, snězeno i umyté nádobí a ještě ušetříte peníze .
Podobné recepty jako Štrůdl pro samotáře
Pizza těsto z pizzerie
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.
Podobné recepty jako Pizza těsto z pizzerie
Žitný chléb recept
Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, vyformujeme bochník chleba a ten položíme na pomoučený plech. Na plechu necháme chléb ještě přibližně 20 minut kynout. Povrch těsta ještě potřeme slanou vodou, na plech umístíme kastrůlek s vodou a plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut
Podobné recepty jako Žitný chléb
Bylinkové mufinky
Vločky zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme odležet. V míse mezitím smícháme cukr s kvasnicemi na kašičku, přidáme vejce a nasekané bylinky.
Podobné recepty jako Bylinkové mufinky
Domácí chléb 2 recept
Potom vypracujeme šišku chleba, kterou přeneseme na plech. Plech musí být důkladně posypán moukou. Šišku necháme ještě asi 20 minut kynout. Před vložením do trouby chléb potřeme octovou vodou.
Podobné recepty jako Domácí chléb 2
Chléb pečený v troubě recept
Výborný chléb, vydrží, je hutný a chuťově nemá chybu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Chléb pečený v troubě
Šátečky z toastovače recept
Listové těsto můžeme použít i v toastovači. Velice rychlá příprava. Tyhle šátečky můžeme plnit jak nasladko, tak můžeme použít i variantu slanou. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Šátečky z toastovače
Žitný chléb recept
Domácí chléb chutná vždy nejlépe. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Žitný chléb
Nekynuté těsto na pizzu
Těsto méně náročné na přípravu, které se dobře válí a díky tomu, že je nekynuté, můžete ho hned vložit do trouby.
Podobné recepty jako Nekynuté těsto na pizzu
Chlebový dort Hostim recept
Postup přípravy. Z kulatého bochníku okrájíme veškerou kůrku a chleba rozkrojíme na jednotlivá patra, v mém případě na čtyři patra.
Podobné recepty jako Chlebový dort Hostim
Bramborový domácí chléb recept
Postup přípravy. Do pekárny dáme všechny ingredience, nejprve tekuté a potom ostatní, dáme program těsto a necháme kynout. Pak z těsta uděláme bochník, dáme na plech, necháme ještě vykynout, potřeme slanou vodou a dáme péct do předehřáté trouby.
Podobné recepty jako Bramborový domácí chléb
Civáňov chléb recept
Další recept na chléb. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Civáňov chléb
Jednoduchý chléb z droždí recept
Poté chléb potřeme octovou vodou (nebo slanou vodou) a dáme do trouby, pečeme zhruba 5 minut na teplotu 200 °C a pak 45 minut na 170 °C (záleží na vaší troubě, řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou).
Podobné recepty jako Jednoduchý chléb z droždí
Bramborové šišky na slano
U nás na rokycansku jsme je dělali vždy na slano. Já zas neznala sladkou variantu, až v závodní jídelně mě seznámili. Slané jsou nejlepší, jen jsme je doma nezapékali, pouze proházeli v hrnci.
Podobné recepty jako Bramborové šišky na slano
Tiramisu po česku
Co se týká namáčení piškotů, spodní vrstvu jen pokapu, aby to nebylo moc rozmáčené, ale další vrstvy dělám tak, že naskládám piškoty na krém, naleju na ně trochu kávy a nakláněním formy kávu rovnoměrně rozlévám na všechny piškoty. Pokud máte ale řidší krém, volila bych raději variantu pokapání, aby
Podobné recepty jako Tiramisu po česku
Nové recepty
Podívejte se na nejnovější recepty, které uživatelé přidali a nechte se s chutí inspirovat.
Podobné recepty jako Novéy
Boršč recept
Postup přípravy. Maso omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vytáhneme a necháme zchladit. Pak jej nakrájíme na kostičky. Rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme tekuté dužniny a necháme je na pánvi pomalu dusit - rozvařit.
Podobné recepty jako Boršč