Strouhaná jablíčka k zavaření recept
Postup přípravy. Jablíčka očistíme, vyjádřincujeme, okrájíme slupku, nastrouháme na hrubším strouhátku. Nacpeme do skleniček, né uplně plné, necháme kousek místa, zavíčkujeme. Sterilizujeme cca asi 10-15 minut při 80°C. Nesladím, protože jinak jablíčka ráda kvasí.
Podobné recepty jako Strouhaná jablíčka k zavaření
Vídeňský štrúdl a klasické náplně recept
Očistíme jablka od jadřinců a půlky najemno nakrájíme na šířku asi 2 mm. V míse jablka posypeme mákem, přidáme rozinky s rumem a jemně prohodíme. Můžeme do směsi přimíchat i rozpuštěné vlahé máslo. Rychle vyválíme štrúdlové těsto na papíru, natřeme celé vlahým máslem a kraj těsta podsypeme pruhem má
Podobné recepty jako Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Slaný koláč se slaninou a sýrem Gruyere
Studené těsto vyválíme do tvaru koláče a pomocí válečku ho přeneseme do vymazané formy.Pak ho překryjeme potravinovou folií a znovu uložíme na 60 minut do lednice. Mezitím troubu předehřejeme na 220 stupňů. Vychladlé těsto pak pečeme v předehřáté troubě 20 minut a mezitím si připravíme náplň. Nejprv
Podobné recepty jako Slaný koláč se slaninou a sýrem Gruyere
Dýňové máslo
Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu nebo použít třeba jako náplň do buchet či koláčů. Dýni rozpůlíme na polovinu a vydlabeme semínka. Na vymazaném plechu ji pak pečeme asi 50 minut do měkka. Pak ji ještě trochu teplou oloupeme a v mixéru důkladně rozmixujeme na kaši. Dýňovou kaši dám
Podobné recepty jako Dýňové máslo
Zavařovaná jablka (náplň do štrúdlu)
Zavařovaná jablka (náplň do štrúdlu) Autor receptu: Da-Na (16 receptů) Da-Na. Zavařená jablka jsou k nezaplacení, když se dělá v zimě nebo jen tak na rychlovku štrúdl. Množství: neuvedeno. Obtížnost: Snadné. Příprava: neuvedeno. PT0M. Vaření: 1 hod. 40 min.
Podobné recepty jako Zavařovaná jablka (náplň do štrúdlu)