Grilovaná telecí nebo vepřová játra
Pracovní postup: Plátky jater odblaníme, na okrajích nařízneme na několika místech, lehce naklepeme, potřeme olejem a zvolna pečeme na roštu grilu potřeném olejem 3-31/2 minuty. Játra obrátíme, opět potřeme olejem a stejnou dobu pečeme po druhé straně. Současně s játry grilujeme plátky slaniny. Grilovaná játra mají být uvnitř růžová.
Podobné recepty jako Grilovaná telecí nebo vepřová játra
Marinovaná vepřová játra na grilu recept
Jak připravit játra Z oleje, vína, worcestru a grilovacího koření smícháme marinádu, do které naložíme plátky jater. Proložíme větvičkami oregana. Necháme odležet minimálně 2 hodiny. Grilujeme na grilu nebo na grilovací pánvi. Podáváme s bramborami nebo s pečivem, čerstvou zeleninou a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty jako Marinovaná vepřová játra na grilu
Vepřová játra luxusní recept
Postup přípravy. Játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a naklepeme. Rozpálíme olej, do kterého dáme na ovonění dva stroužky česneku a orestujeme játra obalená v mouce. Když jsou játra orestovaná z každé strany, vyndáme česnek a přidáme oloupanou najemno nakrájenou cibulku. Videonávod: Jak snadno nakrájet cibuli.
Podobné recepty jako Vepřová játra luxusní
Grilovaná vepřová játra s fazolkami recept
Postup přípravy. Játra očistíme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm. Namočíme nejméně na 2 hod do mléka. Poté je omyjeme, osušíme a potřeme olejem, ve kterým jsme rozmíchali koření, kromě soli. Grilujeme asi 3 min z každé strany podle toho, jak je máte rádi. Já jsem grilovala na kontaktním grilu 2 minuty.
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová játra s fazolkami
Telecí játra po benátsku s restovanou cibulí
Jedna z nejslavnějších a nejprostších úprav jater se spoustou rozplývající se cibulky a jemným navinulým tónem. Benátčané tuhle úpravu od pradávna absolutně zbožňují. 4 porce. 30 minut. italská. Suroviny. olivový olej. máslo 100 g. telecí játra 500 g. cibule (nakrájená na tenké plátky) 500 g.
Podobné recepty jako Telecí játra po benátsku s restovanou cibulí
Játra na gril
1. lžička pepř mletý. česnek sušený mletý - 1 a půl lžičky. 1. lžíce olej. po ogrilování. sůl dle chuti. Postup přípravy receptu. 1. Smíchejte v misce olej s uvedeným kořením a naložte do něj játra. U drůbežích stačí několik hodin marinování, u vepřových bych je nechala déle.
Podobné recepty jako Játra na gril
Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou ...
Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou Zdroj: Marek Kučera. 17x. Játra bývala poměrnou vzácností, dnes už je seženete běžně. Rychlá úprava (přes název prováděná na pánvi) dává vyniknout jejich křehkosti a šťavnatosti, která při delším vaření mizí.
Podobné recepty jako Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou ...
Grilovaná játra po Španělsku
Pracovní postup: Vepřová játra můžeme den před přípravou zalít mlékem a nechat v chladničce odležet, aby získala jemnější chuť. Pak je opláchneme, nakrájíme na plátky, odblaníme je, po obvodech několikrát mělce nařízneme, lehce naklepeme a opepříme. Potřeme je olejem a grilujeme na mřížce grilu 3-31/2 minuty ...
Podobné recepty jako Grilovaná játra po Španělsku
Pikantní vepřová játra
1. Játra nejprve důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány a nakrájíme na silnější plátky. Ty pak mírně naklepeme a podle chuti opepříme. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a na něm po obou stranách opečeme plátky jater. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme.
Podobné recepty jako Pikantní vepřová játra
Telecí játra po benátsku
Opatrně slijte olej, přilijte demi-glace a za stálého míchání 10 vteřin povařte, až se játra obalí omáčkou. Podávejte ihned s bramborovou kaší nebo bruschettou. PRIMA TIP: Demi-glace je hustá silná omáčka svařená z telecího či hovězího vývaru s kapkou vína a balzamikového octa. Pokrmu dodá výraznou masovou chuť a vůni.
Podobné recepty jako Telecí játra po benátsku
Marinovaná vepřová játra na grilu stránka 2
Jak připravit játra Z oleje, vína, worcestru a grilovacího koření smícháme marinádu, do které naložíme plátky jater. Proložíme větvičkami oregana. Necháme odležet minimálně 2 hodiny. Grilujeme na grilu nebo na grilovací pánvi. Podáváme s bramborami nebo s pečivem, čerstvou zeleninou a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty jako Marinovaná vepřová játra na grilu stránka 2
Játra po benátsku
4 porce. 30 minut. Suroviny. telecí játra (nebo jehněčí) 500 g. cibule 250 g. olivový olej 4–5 lžic. bílé víno (suché) 120 ml. sůl. pepř (čerstvě mletý) petrželka (čerstvá, nadrobno nasekaná) 1 lžíce. Oproti játrům hovězím a vepřovým se ta telecí a jehněčí připravují podstatně kratší dobu, vlastně jen pár minut, a navíc jsou křehčí a chutnější.
Podobné recepty jako Játra po benátsku
Vepřová játra na grilovacím koření tety Věry recept
Na jemno nakrájenou cibulku podusíme na oleji a vložíme okořeněná játra. Napřed je hezky z každé strany opečeme a potom podlijeme trochou vody a podusíme. Když jsou játra téměř hotová, přidáme kousek másla a nakonec zahustíme plnotučnou hořčicí. Řídíme se rady, že na každý plátek jater přijde 1 lžička hořčice.
Podobné recepty jako Vepřová játra na grilovacím koření tety Věry
Grilované vepřové kotlety na hořčici
Postup přípravy. Ze všech přísad kromě masa umíchejte marinádu, naložte do ní kotlety a nechte je marinovat nejméně 30 minut, ale klidně i přes noc. Gril rozehřejte na střední teplotu a kotlety grilujte dozlatova, asi 5 minut z každé strany. Podávejte je zakapané zbylou marinádou, kterou krátce svařte, až zhoustne.
Podobné recepty jako Grilované vepřové kotlety na hořčici
Smažená vepřová játra recept
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní chod, nebo za studena s chlebem jako skvělou večeři. 5,0 (27×) Colombo65. 18 názorů.
Podobné recepty jako Smažená vepřová játra
Vepřová játra na přírodno recept
Vepřová játra důkladně opereme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Jak připravit játra. Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm zprudka opečeme, aby se zatáhla a nepustila šťávu. Opepříme, nakonec osolíme a hned podáváme. Příloha: opékané brambory na másle. TIP Pokrmy z vnitřností. Uvařeno (5×) Přidat do oblíbených (213×)
Podobné recepty jako Vepřová játra na přírodno
Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa ...
Poté přesuňte kotlety nad nepřímé žároviště se slabým žárem a grilujte pod poklopem ještě 8 minut nebo kontrolujte maso vpichovým teploměrem a sundejte z grilu, jakmile na středu dosáhne 65 °C. Kotletu uchopte rukou za kost, hranu masa pomocí štětce potřete hořčicí a poté hranu obalte v bylinkové krustě.
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová kotleta s bylinkovou krustou podle Šéfa ...
Vepřová játra v pikantní zelenině recept
Játra nakrájíme na nudličky a dáme je opékat spolu s cibulí, zatím nepodléváme. Postupně přidáme houby, papriku, cuketu, pórek, čili papričku, nakonec rajčata. Malinko odlijeme, využijeme spíš vlastní šťávy ze zeleniny a dusíme cca 15 minut.
Podobné recepty jako Vepřová játra v pikantní zelenině
Krůtí játra se zeleninou
červená paprika 1 ks. cuketa (menší) 2 ks. olej 3 lžíce. sůl. pepř. Lahůdkové recepty z jater. Postup přípravy. Játra pokrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nasekejte na půlkolečka. Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1,5 cm. Papriku zbavte semínek a spolu s cuketou ji nařezejte na nudličky.
Podobné recepty jako Krůtí játra se zeleninou
Játra na smetaně recept
Játra na smetaně. Játra jsou v kuchyni velice podceňovaná. Když jsou však dobře připravená, překvapí vás svojí chutí. Navíc obsahují různé vitamíny a minerály. Játra na smetaně nejlépe chutnají v kombinaci s rýží. 4,1 (3×) AndelaC. 3 názory.
Podobné recepty jako Játra na smetaně
Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha ...
Játra grilujte z každé strany 3 minuty, čekanku a hlávkový salát grilujte krátce z obou stran, dokud nezačnou hnědnout. Mezitím připravte dresink. Všechny suroviny důkladně prošlehejte v misce nebo lépe promixujte tyčovým mixérem. Grilovaná játra a zeleninu rozdělte na talíře, zakápněte francouzským dresinkem a servírujte.
Podobné recepty jako Grilovaná čekanka s kuřecími játry podle Zdeňka Pohlreicha ...
Vepřová játra na pivu recept
Ihned přidáme plátky jater a prudce je opečeme 1 minutu z každé strany. Poté podlijeme vývarem, nebo vodou a pivem. Přidáme worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, slaninu s cibulí a nakrájenou papriku. Vše zlehka promícháme a přiklopené poklicí dusíme slabým varem 10 minut. Ke konci posypeme nasekanou bylinkou. Na talíři podle potřeby osolíme.
Podobné recepty jako Vepřová játra na pivu
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Srdíčka a játra napíchejte střídavě na špízy a grilujte je pěkně zostra na červeném uhlí, až ztmavnou, ale zároveň zůstanou ještě lehce růžová. Pokud je necháte v žáru jen o chvíli déle, než je nezbytně nutné, ztvrdnou. Citron překrojte a řeznou stranou ho položte na gril. Grilujte ho společně s masem.
Podobné recepty jako Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle