Rajský protlak (passata di pomodorro) recept
Postup přípravy. Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka. Všechna vložíme do hrnce, podlijeme max. 50 ml vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme. Pak je vystřeme na sítu - koupila jsem si pasírovač, ale poprvé jsem rozvařená rajčata rozmixovala a vystře
Podobné recepty jako Rajský protlak (passata di pomodorro)
Rajčatový protlak stránka 3
Protlak rozmixujeme, protlačíme přes síto a pak zvážíme. Podle hmotnosti protlaku přidáme cukr a sůl. Necháme 5 minut povařit. Horký protlak naplníme do skleniček. Okraje otřeme a dobře uzavřeme víčkem. Sterilujeme 30 minut od bodu varu. Jak sterilovat zeleninu
Podobné recepty jako Rajčatový protlak stránka 3