Halászlé – maďarský rybí kotlík
Maďarské halászlé jsou ikonickým kotlíkovým receptem, který obsahuje různé druhy ryb. Nezáleží tolik na množství druhů, ale na kombinaci dravých ryb a kapra. Kromě kapra a lína proto do kotlíku přidejte také sumce, štiku, candáta, pstruha nebo okouna, a pak nepotřebujete žádnou slaninu navíc. Obvykl
Podobné recepty jako Halászlé – maďarský rybí kotlík
Rybí salát v koprové remuládě recept
Deko uvaříme podle návodu a horký nálev nalijeme na ryby, musí být potopené. Necháme vychladnout a dáme na 5-7 dní (klidně i déle) do chladu uležet. Kosti by měly změknout. Poté ryby vyjmeme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Přimícháme sterilovanou zeleninu a přidáme majonézu s kysanou smetanou a
Podobné recepty jako Rybí salát v koprové remuládě
Ryba v aspiku recept
Vlažným aspikem zalijeme rybí porce, doplníme kolečky uvařené mrkve a sladkokyselé okurky. Ozdobíme petrželkou a necháme v chladu ztuhnout. Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Ryba v aspiku
Základní rybí salát recept
Postup přípravy. Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny a zpevnilo. Solí nemusíme šetřit, maso si vezme jen potřebné množství. Navíc sůl rozpustí sliz a další nečistoty a ry
Podobné recepty jako Základní rybí salát
Ryba v kořeněném těstíčku recept
Promícháme a přidáváme hladkou mouku dokud nemá těstíčko konzistenci, která bude dobře držet na rybě. Rybu nakrájíme na silnější pruhy a naložíme do těstíčka. Můžeme ji v něm nechat marinovat a mezitím si začít připravovat přílohu. Pak už jen obalenou rybu osmažíme na oleji. Poznámka autorky receptu
Podobné recepty jako Ryba v kořeněném těstíčku
Zavináče od Labe recept
cibule, pepř mletý, sůl, ocet, voda, sůl, cukr, bobkový list, pepř celý, koriandr, Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň ostranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na….
Podobné recepty jako Zavináče od Labe
Klasický rybí salát ze zavináčů recept
Klasický rybí salát ze zavináčů. Rybí salát si nemusíte jen kupovat, můžete si ho udělat i sami doma. Naložení ryb si zjednodušíte tím, že si jako základní surovinu koupíte zavináče. Pak přidáte jen pár ingrediencí a už můžete ochutnávat. 4,9 (12×) 1974andrea. 8 názorů.
Podobné recepty jako Klasický rybí salát ze zavináčů
Rybí závitky na kyselo recept
Suroviny: filet rybí, zelí kysané, cibule červená, mrkev, pórek, ocet, sůl, cukr krystal, bobkový list, koření nové koření, pepř čtyř barev. File umyjeme, osusime a nakrajime na silnejsi pruhy. Cibuli nakrajime na pulkolecka, mrkev a porek na nudlicky. Na pruhy file rozlozime kysane….
Podobné recepty jako Rybí závitky na kyselo
Rybí filé se sýrem recept
Zapékací misku vymažeme máslem. Filé osolíme a okořeníme, vložíme do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, obložíme plátky másla a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně 15-20 minut. Nivu nastrouháme. Vejce v misce rozšleháme, smícháme s mlékem a nivou. Téměř hotové filé přelijeme vaječn
Podobné recepty jako Rybí filé se sýrem
Rybí salát z cejnů recept
Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou cibuli, celý pepř, bobkové listy a nové koření.
Podobné recepty jako Rybí salát z cejnů
Rybí polévka recept
Mícháme, až začne měnit barvu, poté přidáme rybí vývar zředěný s vodou, pepř a provaříme. Dolijeme tolik vody, kolik chceme mít polévky a dochutíme. Připravíme zlatou jíšku na trošce sádla a polévku zahustíme podle toho, jak kdo chce hustou, vmícháme obrané maso z hlavy a ořezů. Provaříme.
Podobné recepty jako Rybí polévka
Rybí filé v těstíčku recept
Osolíme a opepříme z obou stran. Pokapeme citronovou šťávou. Z vejce, piva a zbytku surovin smícháme polotekuté těstíčko. Filé obalíme lehce v mouce a v těstíčku. Vkládáme do horkého oleje a pozvolna smažíme z obou stran tak, aby se propeklo. Jak a na čem smažit. Podáváme s vařeným bramborem nebo br
Podobné recepty jako Rybí filé v těstíčku
Letní středomořské rybí ragú z grilu
Silný kuřecí vývar s drůbežími knedlíčky s libečkem. Cukroví. Ragú představuje dlouhé dušení masa v omáčce, což je v přímém protikladu s rychlým grilováním. Tohle ragú připravíte přímo bleskově v hrnci na grilu a ryby zůstanou krásně šťavnaté a voňavé.
Podobné recepty jako Letní středomořské rybí ragú z grilu
Vynikající kapr recept
Vynikající kapr. Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná. 4,3 (4×) PaprsekAdriana. 18 názorů.
Podobné recepty jako Vynikající kapr
Ryba se zázvorem, jarními cibulkami a cherry rajčátky ...
Ryba se zázvorem, jarními cibulkami a cherry rajčátky. Rychlovka plná exotických chutí, kterou si zamilujete pro její snadnou přípravu a variabilitu. Použít můžete filet z jakékoliv ryby, stejně tak volte přílohu ze zeleniny podle sezony. Hodí se k ní i rýže natural nebo quinoa.
Podobné recepty jako Ryba se zázvorem, jarními cibulkami a cherry rajčátky ...
Jednoduchý a rychlý losos pečený v troubě recept ...
Pekáč vymažeme máslem. Filety do něj vložíme kůží dolů, posypeme je rybím kořením, solí.... vším, co nám chutná. Takto připravenou rybu necháme uležet 40 min. Po uležení na rybu naskládeme ještě pár kousků másla. Poté vložíme do trouby a pečeme 30 minut na 180°C. Můžeme ještě posypat sezamem a podáv
Podobné recepty jako Jednoduchý a rychlý losos pečený v troubě ...
Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce ...
Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce. Pokrm, který trochu připomíná slavnou francouzskou rybí polévku bouillabaisse, vám naservíruje prázdniny u moře až pod nos. Rybu vybírejte podle chuti, více se hodí ale bělomasé druhy, které nejsou tak tučné jako třeba losos nebo makrela.
Podobné recepty jako Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce ...
Opečený losos s čočkou, rukolou a hořčičnou zálivkou ...
Do velké pánve s těžkým dnem nasypejte čočku a nalejte 4 hrnky (1 l) vody. Přiveďte obsah pánve k varu, zmírněte teplotu na nízkou úroveň a pomalu vařte zhruba 25 minut, dokud čočka nezměkne. Nechte čočku okapat a dejte ji stranou. V misce smíchejte ocet, šalotku, hořčici, sůl a pepř podle chuti.
Podobné recepty jako Opečený losos s čočkou, rukolou a hořčičnou zálivkou ...
Domažlický bacán – přílohová bramborová placka recept ...
1 vejce 170 g hladké mouky 10 g kvasnic 1 kávová lžička krystalového cukru (nebo 2x nabrat mezi prsty) 1 čajová lžička soli 100 g syrových oloupaných brambor nastrouhaných na jemno (asi 2 středně velké) kulatá forma na pečení o průměru 28 cm, chcete-li bacán vyšší, použijte formu menšího průměru sád
Podobné recepty jako Domažlický bacán – přílohová bramborová placka ...
Fish and chips z tresky s hráškovým dipem a domácí ...
Čerstvá ryba usmažená v křupavém těstíčku, k tomu pečené brambory a osvěžující mačkaný hrášek s mátou. Skvělý způsob, jak přesvědčit děti k tomu, aby s chutí snědly rybu. 2 porce 60 minut anglická Suroviny treska 2 porce vejce 1 ks cukr 1 lžička perlivá voda 125 ml hladká mouka 75 g citron 1 ks bram
Podobné recepty jako Fish and chips z tresky s hráškovým dipem a domácí ...
Tvarožník – dokonalý recept na tradiční český moučník ...
24x. Česká odpověď na americký cheesecake. V údivu nad hedvábně jemným dortíčkem trochu zapadla silná tradice tvarohových dezertů v české kuchyni. Tvaroh se používal nejen jako náplň do buchet a koláčů, ale i jako základ dortů, mazance, beránka i bábovky.
Podobné recepty jako Tvarožník – dokonalý na tradiční český moučník ...
Konfitovaná husí stehna s bramborovým knedlíkem a zelím ...
Bramborový knedlík: Na knedlík použijte varný typ C. Pokud je neseženete, do těsta přidejte 1–2 lžičky bramborového škrobu. Kdykoliv pracujete s bramborovým těstem, je nutné se řídit jedním pravidlem: Voda čeká na knedlíky. Bramborové těsto totiž rychle řídne, a pokud si nepospíšíte, knedlíky se vám
Podobné recepty jako Konfitovaná husí stehna s bramborovým knedlíkem a zelím ...
Domácí limoncello – italský citronový likér
Domácí limoncello – italský citronový likér Zdroj: iStock. 15x. Tradiční italský likér se svěží chutí citronů je perfektní digestiv. Zvládnete ho snadno připravit doma, stačí na to pouze 4 suroviny a trocha času na maceraci. Limoncello podávejte namražené nebo vychlazené s kostkou ledu. 1 porce. 30
Podobné recepty jako Domácí limoncello – italský citronový likér