Pečená švestková povidla recept
Na závěr jsem podle doporučení nechal v troubě zahustit (30 minut!) *** Překvapení se konalo: ze 2kg ovoce bylo výsledné množství na chlup stejné, jako u marmelády z 1kg ovoce Překvapení se i nekonalo: koncentrovanější chuť se samozřejmě nevytratila, ale povidla (na která jsem zvyklý) to nebyla,. No
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla
Jablečná povidla na 3 způsoby recept
Na 1 kg jablek 250 g cukru a 0,5 dl octa, 1/8 litru vody. Jablka podlejeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do husté kaše, tj. asi 30 minut. Hotová povidla nalejeme do vyhřátých sklenic, uzavřeme a při 80 °C sterilujeme 15 minut. Na 1 kg jablek 400 g cukru a
Podobné recepty jako Jablečná povidla na 3 způsoby
Babiččina bábovka recept
Recept na klasickou bábovku, kterou můžeme vylepšit tím, že do ní přidáme rozinky nebo kandované ovoce. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Babiččina bábovka
Švestková povidla
Švestková povidla - recept: Omyté, vypeckované švestky smícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhého dne dáme švestky vařit asi na 2,5-3 hodiny. Záleží na
Podobné recepty jako Švestková povidla
Voňavá jablečná povidla
Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během dušení mícháme, aby se nám nepřipálila. Když jsou jablka rozdušená, přidáme cukry, skořici a vše dohromady p
Podobné recepty jako Voňavá jablečná povidla