Popelník s kostlivcem - ten jsem dělala pro brášku
Popelník s kostlivcem je dort, který jsem připravila pro svého brášku. Tento dezert se skládá z lehkého korpusu, který je vytvořen ze šlehaných bílků a žloutků, obohacených o cuk...
Kocourek Jess
Kocourek Jess je lahodný dezert, jehož základem je jemný korpus. Tento korpus se připravuje z vyšlehaných žloutků smíchaných s cukrem, do kterých se přidává olej, kakao a mléko. Pot...
Morče pro Barunku
Morče pro Barunku je lahodný dezert, který sestává ze dvou pečených plátů. Po upečení a vychladnutí se pláty rozkrojí na delší poloviny a promažou krémem. Po ztuhnutí k...
Jak se dělá žralok- sladký dort
Žralok je sladký dort, který se skládá ze tří piškotových korpusů - dvou kulatých a jednoho obdélníkového upečeného na plechu. Kulaté korpusy se následně rozříznou a poskládají...
Falafel - jak ho dělám já
Falafel jsou drobné kuličky nebo placky vyrobené z cizrny. Tento recept využívá syrovou cizrnu, což je patrně tradiční metoda. Můžete klidně nechat cizrnu namočenou a poté ji zp...
Rákosníček
Rákosníček je dezert, který se připravuje vařením kondenzovaného mléka po dobu 2,5 hodiny. Na přípravu se používají ušlehané bílky, které se spojují s částí cukru, a žlout...
Sekačka
Sekačka je dezert, který se skládá z několika vrstev korpusů proložených krémem. Po složení se nechá v chladničce ztuhnout a následující den se celá pochoutka potahuje marcipánem...
Kabelka pro Páju
Kabelka pro Páju je lahodný dezert vycházející z jemného spojení žloutků, které se šlehají s horkou vodou, a postupně se do nich přidává cukr a mouka s práškem do pečiva. Cel...
Jak se dělá koráb - sladký dort
Koráb je sladký dort, jehož základ tvoří dva piškotové korpusy. Fondánové plachty, které slouží k dekoračnímu pokrytí dortu, je ideální připravit den předem, kdy je lze vyřízn...
Slivovice
Slivovice je dezert, který se skládá z několika upečených plátů. Tyto pláty jsou spojeny marmeládou a krémem, přičemž se používají dvě spojení mezi jednotlivými vrstvami. Na...
Valentýn-ka pro manžela
Valentýn-ka pro manžela je lahodný dezert, který kombinuje jemnost našlehaného sněhu a sladkost žloutkové směsi s cukrem a vanilkovým cukrem. V tomto receptu jsou žloutky...
Minidortík
Minidortík je lahodný dezert, který se připravuje ze sněhu z bílků, do kterého se postupně přidávají žloutky. Do vzniklé hmoty se pak jemně vmíchává mouka, mleté ořechy a trocha...
Dolmades, jak je dělám já
Dolmades jsou lahodné plněné vinné listy, které se připravují tak, že se nejprve spaří listy révy vroucí vodou, aby změkly a ztmavly. Poté se připraví náplň z rýže, ktero...
Kabelka
Kabelka je lahodný dezert, který se skládá z nadýchaného těsta, jež kombinuje vaječné žloutky, cukr, vodu a olej. Do směsi se přidává mouka spolu s práškem do pečiva, což zajišťuje...
Korzet
Jídlo nazývané "Korzet" je upečené ve tvaru srdce s vycpanými dvěma částmi připomínajícími prsa. Korpus je plněný jemným pudinkovým krémem a potřený vrstvou marcipánu....
Minipistácky
Minipistácky jsou lahodné pečivo připravené z ušlehaných bílků a cukru, které jsou obohaceny o vodu nebo pomerančovou šťávu. Do těsta se také přidávají žloutky s dalšími dávkami cukr...