Rakouská dýňová polévka s koprem recept
Postup přípravy. Dýni a brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme dýni a brambory a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme cca 15 minut a poté vše dohladka rozmixujeme. Dochutíme. Do každého talíře s polévkou vložíme velký kopeček zakysané s
Podobné recepty jako Rakouská dýňová polévka s koprem
Polské zapékanky recept
Veky podélně rozkrojíme (8 kousků). Na oleji zapěníme cibuli, přidáme na kostičky houby a s dvěma lžícemi vody dusíme do měkka. Posolit,trochu kmínu a sojová omáčka. Odstavíme a asi po pěti minutách přidáme vajíčka a zamícháme. Veky pomažeme slabě máslem a poklademe houbami, pozor je to trošku řídké
Podobné recepty jako Polské zapékanky
Polská kuchyně
Polská kuchyně. Řazení od: Nejnověj ší Nejpopulárnější. Recepty Chłodnik litewski –studená polévka z červené řepy. Recepty Golubce: plněné zelné listy s mletým masem. Recepty S Klárou v kuchyni: Polská polévka botwinka z mladé červené řepy. Recepty Polská okurková polévka. Recepty S Klárou v kuchyni
Podobné recepty jako Polská kuchyně
Polská kuchyně
Magazín plný originálních a vyzkoušených receptů, praktických návodů a videoreceptů ze známých pořadů TV Prima.
Podobné recepty jako Polská kuchyně
Polská velikonoční polévka
Polévku uveďte znovu do mírného varu, vlijte do ní smetanovou směs a na mírném varu prošlehávejte asi 5 minut, až zhoustne a bude hladká. Do polévky vložte na kolečka nakrájenou klobásu, dochuťte ji křenem, solí a pepřem a vložte do ní vejce. Podávejte posypané bylinkami. Polská velikonoční polévka;
Podobné recepty jako Polská velikonoční polévka
Tradiční polský bigos se sušenými švestkami
Tradiční polská kuchyně využívá podobné suroviny jako ta česká, vepřové maso, houby a kysané zelí doplňuje v tomto receptu papriková klobáska, hovězí maso a sušené švestky. Výsledek je chuťově vynikajicí, určitě zkuste! nad 2 hodiny 6–8 porcí Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na
Podobné recepty jako Tradiční polský bigos se sušenými švestkami
Polské pirohy recept
Přátelé, i já vzpomínám na polské pirohy, boršč i jiná jídla. Moje maminka se narodila v Polsku, ale odstěhovali se do Prahy, tady se vdala. Za války měla hodně příbuzných v Krakově i Zakopaném, bohužel všichni ve válce přišli o život. Maminka to vyprávěla, ale bohužel zemřela rok po válce a nechala
Podobné recepty jako Polské pirohy
Bigos recept
Tak se také podává při recepcích na polském velvyslanectví. K tomu vychlazená polská vodka v broušených štamprlátkách (Mickiewicz doporučuje vodku gdaňskou se šupinkami zlata). Tradiční polská kuchyně podávala bigos jako hlavní jídlo s noky (kluseczki) nebo vařeným bramborem. Pokud s chlebem, pak je
Podobné recepty jako Bigos
Polské pirožky recept
Těsto rozválíme na plát cca 2 - 3 mm silný, rádýlkem nakrájíme na čtverečky, které plníme masem a balíme do trojúhelníků jako šátečky. Pirožky vhazujeme do slané vroucí vody a vaříme cca 4 - 5 minut. Poté vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme. Teplé na talíři můžeme zalít osmaženou cibulkou a serv
Podobné recepty jako Polské pirožky
FASOLOWKA WARSZAWSKA recept
Do hrnce, namočit a přemýšlet, co uvařit. Venku prší, když neprší, tak sněží, když nesněží, tak je určitě jiná kalamita. Do krámu se člověku nechce, co fčil. Fazole jsou namočené, žena chodí okolo s výrazně povytaženým obočím, jsem zvědavá, co si s tím počneš, atd, atd. Nedám se. Pokrájím kus uzenýh
Podobné recepty jako FASOLOWKA WARSZAWSKA
Domácí bagel recept
bagel-recept bagel z kvásku bagel recepty bagel pecivo domácí bagels bagel pecivo recept jak udelat bagel recepty bagel beigl recept. Suroviny: mouka hladká, droždí sušené, cukr krupice, sůl, olej, voda, bagel.
Podobné recepty jako Domácí bagel
Golubce ( plněné zelné listy ) II. recept
Takže dáme vždy dva listy na sebe, z masa utvoříme váleček a položíme jej na listy. Přeložíme listy přes maso z obou stran, aby se překrývaly, pak zespodu a nakonec shora. V pekáči na oleji zesklovatíme 2 nakrájené cibule, přidáme na nudličky pokrájenou 1/4 zbylé hlávky zelí, osolíme, přidáme nové k
Podobné recepty jako Golubce ( plněné zelné listy ) II.
Salát Coleslaw recept
Salát Coleslaw. Slavný zelný salát Coleslaw si oblíbíte i jako zeleninovou přílohu k masu, bude vám chutnat např. k pečenému kuřeti. Zelný salát Coleslaw vás zasytí, proto už nepotřebujete brambory ani jinou přílohu. Salát zvládnou i ti málo zkušení. 9. 2.
Podobné recepty jako Salát Coleslaw
Polská vejce
Polská vejce - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Polská vejce
Golubce: plněné zelné listy s mletým masem
Přiklopte a v troubě rozpálené na 200 °C pečte cca 40 minut. Pak závitky vyjměte a vmíchejte zakysanou smetany rozmíchanou s trochou horké omáčky, aby se nesrazila. Vraťte závitky zpět a na chvíli ještě vraťte do trouby provařit. Golubce: plněné zelné listy s mletým masem.
Podobné recepty jako Golubce: plněné zelné listy s mletým masem
Poctivá kuřecí polévka
Mezi vařením vývaru si nastrouháme mrkev, petržel a 1 menší celer. Když je toho moc, dáme do sáčku a zamrazíme na příště. 3. Po uvaření vývaru vyndáme kuřecí křídla, necháme chviličku vychladnout, vybereme kuličky pepře, nového koření a bobkové listy, vývar necháme stále malinko ohřívat, ať probublá
Podobné recepty jako Poctivá kuřecí polévka
Slezské kysané zelí recept
Postup přípravy. Nakrájené kysané zelí podusíme ve vodě s kmínem. Zvlášť na troše sádla osmahneme nakrájený uzený bůček, na něm pak drobně krájenou cibuli dorůžova. Zasypeme hladkou moukou, osmažíme ji, za stálého míchání rozředíme vodou z vařeného zelí, přidáme brambor a dobře provaříme (asi 20 min
Podobné recepty jako Slezské kysané zelí
Rakouská kuchyně
Magazín plný originálních a vyzkoušených receptů, praktických návodů a videoreceptů ze známých pořadů TV Prima.
Podobné recepty jako Rakouská kuchyně
Kefírová Galaretka recept
Dáme do chladu a uděláme druhou kefírovou Galaretku. Když začne želírovat, vyndáme z lednice základ, poklademe jej broskvemi a zalijeme druhou Galaretkou. Opět dáme vychladit. Třetí Galaretku už rozmícháme jen klasicky v 500 ml horké vody a až začne želírovat, nalijeme ji na dort. Dáme celé vychladi
Podobné recepty jako Kefírová Galaretka
Polský boršč
Postup přípravy receptu. 1. Červenou řepu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme vařit do měkka se 6 stroužky česneku. Vývar scedíme, ihned nalijeme lžíci octa kvůli barvě a přidáme bujónovou kostku, nejlépe vývar od Knorra. Zatímco se vývar z řepy vaří, rozmícháme si ve smetaně asi 2 lžíce hladké m
Podobné recepty jako Polský boršč