Máslový řízek podle p.Sapíka recept
Maso opracujeme a nakrájíme na kousky, které rozmixujeme se smetanou a vejci. Hmotu smícháme s moukou, solí a bílým pepřem, ovoníme muškátem a strouhanou citronovou kůrou. Potom zformujeme řízky (ruce namočíme ve vodě) a dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozla
Podobné recepty jako Máslový řízek podle p.Sapíka
Jarní kedlubny podle pana Sapíka recept
Přidáme cca 1 dcl bílého vína, trochu cukru a soli. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit, dáme je spařit. Poté odstavíme a slijeme. Na pánev dámě trochu másla, rozpustíme a dáme orestovat spařené kedlubny. Přidáme trochu citrónové kůry, muškátového oříšku a zelený hrášek.
Podobné recepty jako Jarní kedlubny podle pana Sapíka
Šumivá zázvorová limonáda
Způsob přípravy. Šumivá zázvorová limonáda je osvěžující hlavně v horkém létě. Podáváme ji dobře vychlazenou. Někdo přidává místo perlivé vody colu, nápoj je pak sladší. Nejdříve v hrnci přivedeme k varu vodu s nastrouhaným zázvorem. Ihned odstraníme z plotny, necháme ustát 10 minut a přecedíme, aby
Podobné recepty jako Šumivá zázvorová limonáda
Zapečené cuketové nudličky
Cukety omyjeme a neloupané je nožem nakrájíme na tenké nudličky. Pokud máme spiralizér, je to jednodušší. Na olejem vymazaný pekáček rozprostřeme nakrájenou cuketu, zalijeme ji rozšlehanými vejci, okořeníme paprikou, pepřem a solí a v předehřáté troubě pečeme 10 až 15 minut. Jednotlivé porce ozdobím
Podobné recepty jako Zapečené cuketové nudličky
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
2. Maso obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. 3. Řízky smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného sádla. Ovšem podle originálního receptu by se měl řízek smažit na přepuštěném másle. Je jen na vás, co zvolíte.
Podobné recepty jako Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Máslový řízek podle p.Sapíka fotografie 8
Máslový řízek podle p.Sapíka - fotografie 6 Zpět na recept Máslový řízek podle p.Sapíka Colombo65 Jikotka před vložením do trouby Jikotka po upečení... Jikotka ruzena ruzena petdoly 6 z 7
Podobné recepty jako Máslový řízek podle p.Sapíka fotografie 8
Pečené vepřové nožičky recept
Dáme do pekáčku, podlijeme pivem a přikryté pečeme při 180 st. asi 50-60 minut. Po dobu pečení je poléváme výpekem. Podle potřeby podléváme vývarem z nožiček. Před dopečením zvýšíme teplotu a dopečeme do křupava Uvařeno Přidat do oblíbených (88x) Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Vepřové maso
Podobné recepty jako Pečené vepřové nožičky
Rybí salát l recept
Postup přípravy Ryby očistíme od šupin a ploutví vymyjeme, potom si do mísy dáme asi dvě lžičky kyseliny citronové a vodu a rozmícháme. Do lázně vložíme ryby (filety) asi na 10 minut. Poté očistíme zlehka nožem a omyjeme, necháme okapat. Nasolíme a dáme do misky a necháme v lednici uležet asi 3 dny,
Podobné recepty jako Rybí salát l
Krůtí ragú na boloňském základu recept
Přilijeme víno a necháme z poloviny odpařit, vlijeme rajčata, přiklopíme a dusíme 30 minut. Pak přilijeme podle potřeby vodu. Dusíme do změknutí masa. Dochutíme. Omáčka by měla být hustá bez jakéhokoliv zahušťování. Podáváme s těstovinami.
Podobné recepty jako Krůtí ragú na boloňském základu
Sekaná jako od babičky
Připravte si velkou misku, do které se vejde nejen kilo mletého masa spolu s ingrediencemi, ale půjde i dobře prohnětat. Do velké mísy dejte maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek. Zbylý bílek dejte do hrníčku a na závěr s ním potřete šišku sekané, aby lépe držela pohromadě
Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Postup přípravy. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny.
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Francouzská cibulačka
Postup přípravy. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když cibule krásně zhnědne a zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát.
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Linecké cukroví
9 Recepty. Hned měkké vánoční perníčky s medem 224 Recepty. Masarykovo cukroví s lískovými oříšky 146 Recepty. Išlské dortíčky – oblíbené cukroví podle našich babiček 107 Recepty. Sádlovky s důlkem plným marmelády 238 Recepty. Nejlepší vanilkové rohlíčky jako od babičky 448 Nejlepší recepty e-mailem
Podobné recepty jako Linecké cukroví
Pečené vepřové koleno recept
Postup přípravy. Vepřová kolena dobře omyjeme a vložíme do tlakového hrnce. Vaříme je společně s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí, po dobu cca 30 minut. Kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a vložíme je do pekáče.
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno
Pažitková omáčka recept
Postup přípravy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme studeným vývarem, prošleháme, osolíme a necháme provařit. Na závěr zjemníme smetanou (mlékem), necháme přejít varem a vmícháme jemně pokrájenou pažitku. Už nevaříme.
Podobné recepty jako Pažitková omáčka
Smaženice z ředkviček Dominika Nováka recept
Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
Podobné recepty jako Smaženice z ředkviček Dominika Nováka
Plněné papriky s rajskou recept
4 bílé papriky. 0,5 kg vepřového mletého masa. 2 vejce. 2 lžíce ovesných vloček. 2 lžíce strouhanky. cibulka (osmahnutá) stroužek česneku. hladká mouka (na zaprášení) trocha vývaru.
Podobné recepty jako Plněné papriky s rajskou
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. 5,0 (392×) Eliza. 327 názorů.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Maminčina svíčková snadná i pro začátečníky recept
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky. Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v troubě a bez gramu mouky. Zkuste ji uvařit podle našeho receptu. 30.
Podobné recepty jako Maminčina svíčková snadná i pro začátečníky
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka recept
Podlijeme vínem, z poloviny ho odpaříme a přilijeme cca 200 ml silného vývaru. Vložíme všechno koření včetně tymiánu, přiklopíme a dusíme na mírném ohni doměkka. Občas maso obrátíme. dyž je maso měkké, vyjmeme ho (přikryjeme, aby nám neoschlo a uchováme v teple) a doděláme omáčku. Zbavíme se koření
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka - recept: Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na
Podobné recepty jako Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem recept
400 g mletého masa. 1/2 hlávky kapusty. 50 g anglické slaniny. 1 cibule. 3 stroužky česneku. 2 vejce. 1 hrst mandlových lupínků. 1 hrst kuskusu (supluje strouhanku) 1 lžíce plnotučné hořčice.
Podobné recepty jako Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem
Vepřové plíčky na smetaně recept
Postup přípravy. Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabudou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v 9 l papiňáku v 1 a 1/4 litru vody 30 minut). Po změknutí
Podobné recepty jako Vepřové plíčky na smetaně
Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
1. Makrelu očistíme od kůže a kostí a dáme do mísy. Přidáme pomazánkové máslo (nebo mascarpone), hořčici (lze i dijonskou), cibuli, sůl, pepř. Vše dobře promícháme nebo vyšleháme a necháme alespoň půl hodiny v chladnu proležet. Pak pomazánkou mažeme čerstvé pečivo (chléb, rohlíky, chlebíčky, jednohu
Podobné recepty jako Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Segedínský guláš recept
Segedínský guláš. Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky". 25.
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Plněné papriky podle Zdeňka Trošky
Postup přípravy receptu. Mleté maso osolíme, okořeníme a posypeme hladkou moukou, promícháme. Papriky omyjeme, zbavíme vnitřku a plníme mletým masem. Na větším pekáči rozškvaříme slaninu pokrájenou na nudličky, pak poklademe plněné papriky, zalijeme troškou vody a pečeme v troubě, dokud papriky nejs
Podobné recepty jako Plněné papriky podle Zdeňka Trošky
Plněné papričky podle mé babičky recept
Plněné papričky podle mé babičky. Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a připravte si doma tuto obědovou klasiku. Podle našeho receptu se vám zaručeně povede. 5,0 (46×) smart. 2
Podobné recepty jako Plněné papričky podle mé babičky
Krůtí roláda s chřestem-dušená recept
1 Krůtí prsa. 4 oloupané chřesty. 1 velké rajče. 1 vejce. 2 cibule. 1 menší klobáska dle chuti. tvrdý sýr (nebo nivu) grilovací koření.
Podobné recepty jako Krůtí roláda s chřestem-dušená