Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha - recept: Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a.
Podobné recepty jako Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka recept
Postup přípravy. Krok 1: Hlavy z kapra omyjeme a dáme spolu s ořezem do většího hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu. Necháme probublat 1 minutu a vodu slijeme do odpadu. Krok 2: Na rybí hlavy napustíme studenou vodu, uvaříme je a opět slijeme. Krok 3: Z hlavy obereme pouze maso z líček, záhlav
Podobné recepty jako Rybí polévka
Rybí polévka zase jinak, rychle a nenáročně recept
Postup přípravy. Nejdříve si zvlášť uvaříme filé z tresky nebo ze štikozubce. Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nasekáme ( nej v robotu) a v menší nádobě pak opražíme na másle do poloměkka. Přidáme hladkou mouku a ještě chviličku zeleninu restujeme.
Podobné recepty jako Rybí polévka zase jinak, rychle a nenáročně
Rybí polévka
Postup přípravy receptu. 1. Dobře očištěnou hlavu, ocas, ploutve a ocas dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koření. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme. Když je maso měkké, polévku přecedíme.
Podobné recepty jako Rybí polévka
Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha recept ...
Postup přípravy. Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a kousek másla. Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody. Přiklopí
Podobné recepty jako Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha ...
Pečená pražma se zeleninovým kapunati
Osolte a opepřete zevnitř i zvenku, do břicha vložte plátky citronu, čerstvý tymián a dva stroužky česneku. Rybu pokapejte olejem, zabalte do alobalu a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů, pečte po dobu 18 minut. Lilek nakrájejte na menší kostky, dejte do cedníku, osolte a nechte vypotit. Oplá
Podobné recepty jako Pečená pražma se zeleninovým kapunati
Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami
Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami podle Zdeňka Pohlreicha. Losos získává v našich končinách stále víc na oblibě. Není divu, je velmi chutný, a proto mu sluší jednoduchá rychlá úprava. Pochutnejte si na grilované rybě ovoněné spoustou čerstvých bylinek a svěžím citronem.
Podobné recepty jako Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Křupavé opečené těstoviny a šunka s horkým rozteklým sýrem jsou stálice zimních večerů. Česká variace amerického národního pokrmu mac’n’cheese, tedy zapečených makaronů se sýrem, je perfektní ukázkou hřejivého rodinného jídla z jednoho pekáče.
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha recept
Smícháme olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájené bylinky. Krok 2: Křidýlka omyjeme, osušíme a na několika místech ostrým nožem nařízneme. Krok 3: Křidýlka dobře obalíme marinádou a zakryté je necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
Podobné recepty jako Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha
Kapří polévka
Postup přípravy receptu. 1. Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v restování. Dodejte rybí hlavu a odřezky, vše zalijte vodou, osolte a opepřete. 2.
Podobné recepty jako Kapří polévka
Utopenci podle Pohlreicha
Utopenci podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit. (celý recept)
Podobné recepty jako Utopenci podle Pohlreicha
Makrela v rajčatové omáčce se zeleným pepřem
Přidáme protlak, pyré a chilli omáčku. Vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Krok 3: Omáčku dochutíme pepřem, případně cukrem a solí. Vmícháme zelený pepř a nakrájenou makrelu. Společně prohřejeme. Rybí směs můžeme podávat teplou, třeba s chlebem. Filety pokud možno pinzetou zbavíme kostí, osolíme a po
Podobné recepty jako Makrela v rajčatové omáčce se zeleným pepřem
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Koprová omáčka podle Pohlreicha recept. Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šéfkuchař patří do prvního tábora, protože koprovku zbožňuje. Nejraději ji prý má se ztraceným vejcem.
Podobné recepty jako Koprová omáčka podle Pohlreicha
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Postup přípravy. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině. Po 1,5 hodině vaření masa ol
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Gravlax základní verze bez kopru
Gravlax - základní verze bez kopru. Tradiční švédská lahůdka gravlax, tedy losos marinovaný v suché marinádě ze soli a cukru vás doslova nadchne. Losos se díky soli vysuší a zpevní a bude se podobat své uzené variantě. Jedná se o opravdovou lahůdku, která se hodí jako předkrm či chuťovka k vínu.
Podobné recepty jako Gravlax základní verze bez kopru
Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
hovězí maso (jemně krájené neb škrábané hovězí maso na tatarák - svíčková, falešná svíčková, zadní, roštěnec) 600 g. kapary 1 lžíce. worcesterová omáčka 1 lžíce. kečup (kvalitní) 1 lžíce. dijonská hořčice 1 lžíce. žloutek 4 ks. cibule (malá, ideálně šalotka) 1 ks. česnek 4 stroužky.
Podobné recepty jako Oblíbený na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka ...
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Hrášková polévka podle Pohlreicha. Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého. Je zahuštěná bramborem, lahodnou chuť doplní voňavá slanina a cibule.
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
Svíčková na smetaně recept
Postup přípravy. Krok 1: Maso prošpikujeme hranolky slaniny (jde to skvěle, pokud ji dáme na půl hodiny do mrazničky), osolíme a opečeme na oleji, nebo na oleji s máslem (máslo se nebude připalovat). Krok 2: Poté maso vyjmeme a na výpeku opečeme nahrubo nastrouhanou zeleninu a cibuli.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Zelnačka podle mojí maminky recept
Postup přípravy. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí povaříme 10 minut v osolené vodě. Obojí scedime a dáme do většího hrnce. Zalijeme mlékem, necháme přejít varem, zahustíme moukou rozmíchanou v mléku, chviličku povaříme. Pak přidáme rozkvedlaná vejce, smetanu, osolíme a ještě chviličku p
Podobné recepty jako Zelnačka podle mojí maminky