Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého. Je zahuštěná bramborem, lahodnou chuť doplní voňavá slanina a cibule. Krok 1: Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vodě a poté okapat. Mezitím na oleji nebo na sádle osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a 50 g slaniny.
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
Hrášková polévka recept
Krok 1: Na oleji asi 30 minut podusíme nkrájenou cibuli, mrkev, česnek, pór, celer, petrželku, brambor a šunku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Krok 2: Pomalu vaříme, dokud hrášek nezměkne, zhruba 10 minut. Krok 3: Polovinu polévky odebereme a rozmixujeme a vrátíme k nerozmixované polovině.
Podobné recepty jako Hrášková polévka
Pohlreichova pórková polévka
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Na dno talíře dáme trochu strouhaného sýra a přelijeme horkou polévkou. Můžeme doplnit osmaženými kostičkami chleba. Nenechte si ujít
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Recept na holandský řízek podle Pohlreicha podávejte s bramborem či bramborovou kaší. Jako přílohu můžete připravit okurkový či rajčatový salát, lze si však vystačit i s kyselou okurkou. A pokud vám holandské řízky z oběda zbudou, zakousněte je k večeři či ke svačině s chlebem. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Hrachová polévka recept
Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými kostičkami rohlíků. Krok 1: Z kostí začneme vařit vývar v osolené vodě, z vývaru sbíráme průběžně pěnu. Krok 2: Později přidáme celý pepř, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme do měkka. Hotový vý
Podobné recepty jako Hrachová polévka
Holandská omáčka
Základem holandské omáčky jsou máslo a žloutky dochucené pepřem a citronovou šťávou. Navzdory názvu se omáčka uplatňuje především ve francouzské kuchyni. Nejčastěji se podává k rybám a mořským plodům, ale zrovna tak si ji můžete dopřát třeba k drůbežímu masu nebo zelenině.
Podobné recepty jako Holandská omáčka
Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle ...
Zdeněk Pohlreich už dávno prokázal, že je mistrem grilu. A ani v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? nechybí v každém díle jeden Zdeňkův grilovací recept, o který se s diváky podělí. V prvním díle, který se zaměřuje na moderní českou kuchyni to zákonitě musela být nevšední variace na vepřo–zelo.
Podobné recepty jako Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle ...
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha ...
Přihoďte kousek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, větvičku rozmarýnu a tymiánu a vařte doměkka. Uvařené brambory slijte a nakrájejte na silnější kolečka. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje. Přihoďte nadrobno nakrájenou šalotku a kousek másla.
Podobné recepty jako Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha ...
Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha
V páté epizodě pořadu Jako to bylo, šéfe? se Zdeněk Pohlreich opět postavil ke grilu a připravil krásné letní jídlo ve francouzském stylu. Klasický salát Niçoise korunoval steakem z čerstvého tuňáka v pepřové krustě. Francouzský dresink: Do misky dejte hořčici, sůl a pepř. Zakápněte octem a za pomoc
Podobné recepty jako Grilovaný tuňák v pepřové krustě se salátem Niçoise podle Pohlreicha
Krevety na česneku a másle recept
Se snadným receptem na božské krevety na česneku a másle už čekat nemusíte. Tento chutný a lehký pokrm vás okamžitě přenese do francouzské Provence nebo na pobřeží Itálie. Tak buon appetito! Krok 1: Krevety omyjeme, oloupeme, zbavíme střívka a v mírně osolené vodě je vaříme asi 3 minuty. Krok 2: Na
Podobné recepty jako Krevety na česneku a másle
Vepřový guláš jak to dělam já recept
Krok 1: Nakrájíme cibuli nahrubo, zpěníme, přidáme nakrájene maso na kostky, přidáme koření a orestujeme. Krok 2: Přidáme vodu a vaříme do změknutí masa. Krok 3: Před dokončením přidáme masox, chvíli povaříme a pak zahustíme jíškou. Podáváme s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Podobné recepty jako Vepřový guláš jak to dělam já
Hrášková polévka podle Pohlreicha fotografie 3
Fotografie k receptu Hrášková polévka podle Pohlreicha Domů - Recepty - Hrášková polévka podle Pohlreicha 1 / 23 Hrášková polévka podle Pohlreicha Zpět na recept
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha fotografie 3
Krevety podle řeckého způsobu
Krevety jsou šedé a rovné - očistíme je tak, že odlomíme hlavu, prstem sundáme krunýřek směrem k ocasu a ponecháme poslední dílek s ocáskem. Poté jemně nařízneme krevetu na zádech a vyndáme střívko. Ocásek lze ponechat pro uchycení, jde lehce oddělit i po tepelné úpravě.
Podobné recepty jako Krevety podle řeckého způsobu
Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha recept
Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem milovníkům grilovaných specialit.
Podobné recepty jako Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha
Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha recept
Smícháme olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájené bylinky. Křidýlka omyjeme, osušíme a na několika místech ostrým nožem nařízneme. Křidýlka dobře obalíme marinádou a zakryté je necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne. Před grilováním
Podobné recepty jako Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha
Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha recept ...
Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd - Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí toto skvělé sladké jídlo, po kterém se jen zapráší, i úplní začátečníci. Krok 1: Všechny ingredience smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 mi
Podobné recepty jako Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha ...