Holandský řízek podle Pohlreicha recept
...původ má recept ryze český. Holandský řízek podle Pohlreicha nebo zkrátka váš holandský řízek je ... a k úpravě masa smažením, nepatří holandský řízek podle Pohlreicha k dietním jídlům. Ovšem byl by hřích...
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Postup přípravy. Hrášek necháme rozmrznout ve vlažné vodě a poté okapat. Mezitím na oleji nebo na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a 50 g slaniny. Přidáme hrášek (4 lžíce dáme stranou) a na kostičky nakrájené brambory. Orestujeme a po chvíli přilijeme vývar. Přidáme česnek, pepř a sůl.
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha recept ...
Postup přípravy. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Poté z něj tvoříme malé knedlíky naplněné ovocem. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 9 minut. Servírujeme s nastouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Podobné recepty jako Jemné knedlíky s ovocem podle Zdeňka Pohlreicha ...
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Těstoviny vsypte do zapékací mísy, uhlaďte povrch a posypte je strouhankou a strouhaným parmazánem. Zapečte v troubě dozlatova asi 15–20 minut. Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka.
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Postup přípravy. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině.
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
Přidejte bobkové listy a všechnu zeleninu nakrájenou na menší kostky. Promíchejte a vařte dalších 20 minut pod pokličkou. Dochuťte solí a pepřem a můžete servírovat. Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka Pohlreicha Zdroj: FTV Prima.
Podobné recepty jako Dušené hovězí se zeleninou z jednoho hrnce podle Zdeňka ...
Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...
V pánvi rozpalte olej, vsypte krůtí maso a opékejte ho ze všech stran dohněda. Přisypte mandle a za občasného míchání restujte 3 minuty. Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty, měl by trochu změknout, ale zůstat pevný na skus. Maso s pórkem a mandlemi podávejte s připravenou rýží.
Podobné recepty jako Domácí čína s krůtím masem, pórkem a mandlemi podle ...
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Vejce vložte do rendlíku, zalijte studenou vodou s kapkou balzamikového octa, přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Ocet ve vodě zabrání popraskání skořápky. 3. V pánvi rozehřejte olej, vsypte plátky česneku, šalotku a slaninu, opékejte 2 minuty a přidejte mrkev. Restujte ještě 2 minuty.
Podobné recepty jako Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Kuřecí játra na majoránce
V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepřete. V této fázi k nim přidejte cibulku, jablko, lístky majoránky a česnek. Krátce opečte. Játra z pánve vyndejte a na chvilku odložte stranou. Do pánve přilejte víno, přidejte máslo a krátce pova
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Postup přípravy receptu. 1. Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijeme studenou vodou, osolíme.
Podobné recepty jako Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha recept ...
Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 20 min. Příloha: uvařené osolené brambory brambory pomačkáme vidličkou, přidáme na oleji osmaženou cibulku a kousek másla, vše vymíchat.
Podobné recepty jako Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha ...
Netradičně dobrý tradiční tatarák
Taková normální kuchařka. Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná.
Podobné recepty jako Netradičně dobrý tradiční tatarák
Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney ...
Na pánev nalijte červené víno a varem z něj nechte vypařit alkohol. Přidejte lžíci šípkové marmelády, bobkový list a sušený česnek. Zalijte trochou oleje, promíchejte a nalijte marinádu na maso do pekáčku. Pečte na 140 °C, dokud se nebude maso rozpadat.
Podobné recepty jako Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney ...
Pečené kuře s nádivkou
Postup přípravy. Do mléka rozklepněte 3 žloutky, přidejte špetku muškátového oříšku a toastový chleba nakrájený na kostičky. Přidejte nakrájenou slaninu, petrželku, opepřete, osolte a vše promíchejte. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Po částech ho přidejte do směsi na nádivku a znovu
Podobné recepty jako Pečené kuře s nádivkou
Pohlreichova pórková polévka
Postup přípravy receptu. Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem.
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Hamburger podle Pohlreicha
Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte . 3-5 minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.
Podobné recepty jako Hamburger podle Pohlreicha
Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha ...
Postup přípravy receptu. 1. Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. 2. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí. 3.
Podobné recepty jako Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha ...
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný, odstavte rendlík z plamene a nechte vejce dojít. Stačí asi 2–3 minuty. Stejně pokračujte s dalšími vejci. Polévku servírujte se ztraceným vejcem. Kulajda podle šéfa.
Podobné recepty jako VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka ...
Pekáč vložíme do trouby na 15 min. na 190 stupňů. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku a chilli papričku. Dáme do mísy a přidáme uvařenou rybu (bez mléka a bobkového listu). Rybu rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citronovou šťávou. Přidáme vejce, strouhanku a mouku podle potřeby. Dochutíme solí a pep
Podobné recepty jako Pikantní rybí karbanátky se salátem z červeného zelí od Zdeňka ...
Výborná a zdravá: Dršťková polévka z hlívy
Výborná a zdravá: Dršťková polévka z hlívy. Vegetariány a odpůrce drštěk odradí název, ale věřte, že tahle polévka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, superzdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla škoda si ji nedat.
Podobné recepty jako Výborná a zdravá: Dršťková polévka z hlívy
Dršťková polévka z předvařených drštěk recept
4. 2014 20:05. Já vařím dršťkovou už jen z předvařených drštěk,je to rychlé, navíc jí dělám.v “papiňáku“.Od doby “syčení“ 30 minut, počkám až spadne pojistka a hotovo. Odpovědět.
Podobné recepty jako Dršťková polévka z předvařených drštěk
Špenátová polévka ( rychlovka ) recept
Hotová je za pár minut. Když na talíř voňavé polévky, zjemněné smetanou, přidáme hrst dozlatova osmažených krutonků, pochutnají si i náročnější strávníci. 4,7 (15×) Lenca a Mila. 13 názorů. 30 min. 7. 3. 2011 17:11.
Podobné recepty jako Špenátová polévka ( rychlovka )
Špenátová polévka
1. Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále nevaříme jen krátce prohřejeme. RADA: Tipy na polévky, které zaženou hlad. 2. Na talíře vsypeme smažené perličky, můžeme ozdobit vejcem uvařeným natv
Podobné recepty jako Špenátová polévka
Bublanina recept
Přidáme cukr, vejce, olej a mléko a promícháme, aby se směs spojila. Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech. Poklademe omytým a okapaným oblíbeným ovocem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut.
Podobné recepty jako Bublanina
Cibulové kroužky recept
Cibulové kroužky. Cibulové kroužky jsou skvělá chuťovka třeba k televizi nebo jako pohoštění. Recept je jednoduchý, připravíte trojobal a cibulové kroužky pak usmažíte ve vyšší vrstvě oleje. 4,9 (31×)
Podobné recepty jako Cibulové kroužky
Pečené vepřové nožičky recept
Dáme do hrnce s kořením a vodou a vaříme do měkka. Po uvaření je necháme trochu zchladnout. Smícháme olej s kořením. Nožičky nařízneme na kůži a potřeme olejem ze všech stran. Dáme do pekáčku, podlijeme pivem a přikryté pečeme při 180 st. asi 50-60 minut. Po dobu pečení je poléváme výpekem. Podle po
Podobné recepty jako Pečené vepřové nožičky
Francouzská cibulačka
Postup přípravy. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když cibule krásně zhnědne a zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Kuře na pivu se žampiony recept
V předehřáté troubě na 180°C pečeme 30-40 minut. Po dopečení vyjmeme kuřecí stehna, omáčku zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Maso vložíme zpátky do zapékací nádoby a necháme odpočinout. Servírujeme s vařenými těstovinami a posypané najemno pokrájenou petrželí.
Podobné recepty jako Kuře na pivu se žampiony
Kuřecí játra na majoránce recept
Postup přípravy. Kuřecí játra si očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme, opepříme a a opečeme na rozpáleném másle s olejem - z každé strany cca 3 minuty (játra začnou na pánvi "poskakovat") - při opékání je otáčíme pouze pouze jednou. Játra musí zůstat uvnitř růžová, nesmí se "přepéct".
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
Zapečené kotlety se smetanou a cibulí
Postup přípravy. Vepřovou pečeni nakrájejte na 8 plátků. Osolte a opepřete je. Na rozpálené pánvi maso orestujte cca 2 a 2 minuty dozlatova z každé strany. Kotlety vyndejte z pánve, dejte si je stranou na talíř a na výpeku orestujte na plátky nakrájenou cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C.
Podobné recepty jako Zapečené kotlety se smetanou a cibulí
Bramborové placky se sýrem po našem
Postup přípravy receptu. Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle vlastního výběru a dvě vejce. Ochucení placek záleží na druhu použitého sýru. Pokud použijeme nivu, není třeba dále dochucovat a t
Podobné recepty jako Bramborové placky se sýrem po našem
Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku recept
Postup přípravy. Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete, potřete olejem (nejlépe pomocí štětce) a dejte na chladné místo
Podobné recepty jako Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku
Turecká polévka z červené čočky
Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit. Do misky nasypte trochu nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým
Podobné recepty jako Turecká polévka z červené čočky
Jihočeská kulajda
Suroviny. hladká mouka 2–3 lžíce. vývar (nebo voda) 1 litr. máslo 1 velká lžíce. olej 2 lžíce. brambory (středně velké) 5 ks. houby (čerstvé, nebo menší hrst sušených a ve vodě namočených) 1 velká hrst. smetana ke šlehání (33 % tuku) 1 kelímek. ocet 2–3 lžíce.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Poctivá čočková polévka
Omlouváme se, ale toto video již není dostupné z licenčních důvodů. 297x. Není nad poctivou domácí polévku – mezi ty nej se řadí, alespoň podle nás, rozhodně čočková! Čočka je totiž báječná surovina, kterou můžete snadno proměnit ve výtečná jídla, a právě ta klasická česká "čočkovka" je v našich ...
Podobné recepty jako Poctivá čočková polévka
Králík na smetaně, podle mě recept
top recepty králík na smetaně-hořčici dušený králík na smetaně kralik na smetane tlakovy hrnec vařený králík králík na smetaně s s rýží jak se vari kralik na smetaně. Suroviny: maso králičí, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, kmín celý, česnek, cibule, mrkev, petržel, sůl, mouka hladká, sm
Podobné recepty jako Králík na smetaně, podle mě