Staročeské chlebové placky recept
Těsto: 350 ml vlažné vody. 1/2 kostky nadrobených čerstvých kvasnic. 2 lžičky cukru. 2 lžíce kvásku nebo octa. 2 lžíce oleje nebo rozpuštěného sádla. 260 g hladké mouky. 125 g žitné chlebové mouky. 125 g pohankové mouky.
Podobné recepty jako Staročeské chlebové placky
Celozrnné žitné placky recept
Postup přípravy receptu. Kvásek rozšleháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a těsto ihned rozetřeme - pekla jsem v remosce. Necháme asi 2 hodiny zakryté kynout, pak remosku zapneme a placku upečeme. Podáváme vychladlé, rozkrájené na klínky, nejlépe s tvarohovou pomazánkou.
Podobné recepty jako Celozrnné žitné placky
Škvarkové placky
Z těchto dvou surovin za pomoci lžíce umícháme kašičku a necháme chvilku odpočinout pod utěrkou. Škvarky pokrájíme na menší kousky, nasekáme v mixéru nebo nameleme v ručním mlýnku. Vlažné mléko přilijeme k odloženému kvásku, přidáme žloutky, přisypeme obě mouky a škvarky. Směs osolíme, okořeníme kmí
Podobné recepty jako Škvarkové placky
Rohlíky
1 ks celé vajíčko na pomazání. sůl - hrubá. tuk nebo pečící papír. 0,5 kostky droždí. mouka - hladká (na posypání silikonového válu) 1 hrnek polotučné mléko. 2 polévkové lžíce pravé máslo. 3 hrnky mouka - polohrubá. 1 kávová lžička cukr - např. krupice, krystal.
Podobné recepty jako Rohlíky
Kváskové placky se škvarky recept
15 g pravidelně živeného žitného kvásku 70 g vody 70 g žitné celozrnné mouky jemně mleté - smícháme a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit. Dále je třeba: 80 g vody 150 g hladké mouky 2 lžičky oleje lžička soli 50-60 g krájených škvarků
Podobné recepty jako Kváskové placky se škvarky
Česnekové chlebové placky recept
300 g hladké mouky 200 g žitné chlebové mouky 2 zarovnané lžičky soli 1 lžička cukru 1 lžička drceného kmínu 1 lžička granulovaného sušeného česneku nebo 2 větší rozetřené stroužky čerstvého 2 větší lžíce žitného kvásku 15 g čerstvého droždí zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby Na povrch: zhruba
Podobné recepty jako Česnekové chlebové placky
Placky pana lesního recept
50 g žitné chlebové mouky 150 g pšeničné chlebové mouky 30 g kvásku Těsto: hotový rozkvas 200-210 g vody z vařených sušených hub 300 g hladké mouky 1-2 lžíce pšeničných otrub 10 g soli trocha drceného kmínu 80-100 g anglické slaniny (uzeného bůčku) 2 velké stroužky česneku hrst sušených hub Po upeče
Podobné recepty jako Placky pana lesního
Kváskové placky s česnekem recept
Postup přípravy receptu. K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Mísím robotem, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5-2 hodiny, pak stěrkou vyškrábneme na lehce pomoučený stůl, promísíme, popřekládáme a můžeme nechat 20 minut odpočin
Podobné recepty jako Kváskové placky s česnekem
Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky bez pšenice, vajec, mléka ...
Postup přípravy receptu. 1. Do misky si nasypeme 500 g mouky, přidáme 15 g soli, cukr, balíček droždí a vmícháme vodu se sádlem (vlažné). To celé důkladně promícháme a necháme cca 45-60 minut nakynout. 2. Na pomoučeném válu si vytvarujeme váleček, který rozdělíme na 8 ks a vytvarujeme houstičky (lze
Podobné recepty jako Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky bez pšenice, vajec, mléka ...
Škvarkové placky podle Haliny Pawlowské
Sádlo i škvarky zahřejeme. Ze všech surovin, včetně kvásku, vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí znovu promícháme a dáme dokynout. Z těsta vyválíme placku silnou max 0,5-1 cm. Vykrájíme placky (8-10 cm), potřeme našlehaným vejcem, necháme 20 minut kynout a dáme na plechu do vyhřáté
Podobné recepty jako Škvarkové placky podle Haliny Pawlowské
Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
Kvásek děláme dopředu z žitné mouky a vody. 1.den-založení kvásku-2 vrchovaté pol.lž.žitné mouky + 1,5 dcl vlažné vody-nechat v teple 2.den-po 24 hod. přidáme opět 2 PL ž.m. + 1.5 dcl vl.vody
Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...
Žitný zrníčkový chlebík recept
75 g žitného kvásku 100 g žitné celozrnné mouky jemné 50 g žitné chlebové mouky 150 g (ml) vody Dále: 150 g (ml) vody 1,5 lžičky soli 40 g suché pšenice lžíce nemletého máku 200 g žitné chlebové mouky tuk na vymazání formy otruby na vysypání formy
Podobné recepty jako Žitný zrníčkový chlebík
Plněné chlebánky z žitné mouky recept
300 g žitné celozrnné mouky 200 g hladké mouky 2 lžičky krupicového cukru 2 lžičky chlebového koření 1 balení sušeného droždí Na posyp chlebánků: sezam lněné semínko hrubozrnná sůl Náplň: 2 lžíce oleje 250 g libovější anglické slaniny 1 velká cibule 2 lžíce sekané petrželky
Podobné recepty jako Plněné chlebánky z žitné mouky
Žitný kvásek z podmáslí recept
400g mateřského kvásku 600 ml vlažné vody 600g žitné mouky Nebo běžnější postup krmení je 1:2:2 to jest například 100g kvásku 200g žitné mouky a 200g vody. Takto můžete uchovávat menší množství kvásku a nemáte takovou spotřebu mouky. Také se se to lépe počítá. 3) Finální produkt z kvásku (dle recept
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
Kváskové dalamánky z kefíru recept
25 g pravidelně občerstvovaného žitného kvásku 150 g vody 150 žitné mouky celozrnné jemné - vše smícháme dohromady a 10-14 hodin necháme v teple kvasit. Dále: 100 g vody 100 g domácího kefíru 2 lžičky soli 2 lžičky cukru velká špetka drceného kmínu 30-35 g změklého sádla 370 g hladké mouky
Podobné recepty jako Kváskové dalamánky z kefíru
Žitný celozrnný kváskový chléb recept
500 g žitné mouky jemně mleté 1 PL kmínu 1 PL soli 40-50 g ovesných vloček s klíčky 20 g lněného semínka nebo sezamového 2-3 PL slunečnicového semínka 20 g pšeničných klíčků 20-40 g ovesných otrub 450 ml vody
Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb
Ovesné kváskové dalamánky recept
20 g pravidelně živeného kvásku 80 g žitné chlebové mouky 80 g vody Dále: 200 g vody 30 g oleje lžička cukru 40 g ovesných vloček 1,5 rovné lžičky soli 360-380 g hladké mouky velká špetka drceného kmínu
Podobné recepty jako Ovesné kváskové dalamánky
Pečivo z chlebové mouky recept
100 g hladké chlebové mouky 400 g žitné tmavé chlebové mouky 80 g sádla (dala jsem Heru) 300 ml vlažné vody 2 lžičky soli 1 lžička cukru 1 sáček sušeného droždí (7 g) sezamová semínka nebo to, co máme rádi
Podobné recepty jako Pečivo z chlebové mouky
Domácí chleba
Dělám chleba z chebové mouky celozrnné žitné (200g) a pšeničné (300g) a půl kostičky droždí. Někde jsem četl,že se má po 2 hodinách vykynutí těsto znovu zapracovat a zapracovat do něj případně semínka. Těsti mi pak ale ani po 3 hodinách moc nevykyne. Trochu jo, ale žádná sláva. Chci se zeptat, jestl
Podobné recepty jako Domácí chleba
Velikonoční kváskové dalamánky recept
30 g krmeného kvásku 150 g žitné mouky 150 g vody – rozmícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme kvasit v teplé místnosti asi 12 hodin Dále: 170 g vody 150 g hladké mouky 200 g špaldové mouky 2 lžičky soli drcený kmín
Podobné recepty jako Velikonoční kváskové dalamánky
Žitno-špaldové vdolky kynuté, základní recept
Ve 150 ml vlažné vody rozmíchat cukr a rozdrobit kvasnice. Odvážit mouky, lze i bez jemně mleté, pak je nutné navýšit středně mletou. Směs je ve výsledku ještě mazlavější, ale nadýchanější po upečení. Špaldová mouka je pro nelepivý povrch po vykynutí a při rozvalování. Do mouky přisypat sůl a promíc
Podobné recepty jako Žitno-špaldové vdolky kynuté, základní
Kváskový chleba základní
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem doma). Typicky při prvním krmení použiju 65 g mouky a 65 ml vody, při dalších dvou krmeních 50 g mouky a 50 ml vody (tj. dohromady 165 g mouky + 165 m
Podobné recepty jako Kváskový chleba základní
Kominíček (žitný celozrnný chleba) recept
Očerstvení kvásku: 20-25 g žitného kvásku 80 g vody 100 g žitné chlebové mouky Rozkvas: 200-205 g kvásku (viz výše) 150 g žitné celozrnné mouky 100 g šlehaného podmáslí 170 g vody Těsto: rozkvas (viz výše) 250 g žitné celozrnné mouky 50-70 g vody lžička melasy 8-10 g (2 rovné lžičky) soli trocha drc
Podobné recepty jako Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Kváskové dalamánky hříbky recept
30 g žitného kvásku 100 g žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 150 g vody Těsto: 350 pšeničné mouky chlebové 150-160 g vody 2 lžičky kmínu 2 rovné lžičky soli lněné semínko (na posyp kloboučků)
Podobné recepty jako Kváskové dalamánky hříbky
Celozrnné kváskové lívance recept
125 g rozkvašeného žitného kvásku (rozkvas z 1 lžičky kvásku 110 g vody a 110 g žitné mouky cca 6-8 hodin předem v teple); bude fungovat i pšeničný či špaldový kvásek 150 g prosáté celozrnné pšeničné mouky 150 g prosáté celozrnné ječné mouky cca 400 – 450 ml mléka špetka soli 30 g cukru 1 větší vejc
Podobné recepty jako Celozrnné kváskové lívance
Bezlepkový kvásek recept
pokud vycházíme ze sušeného kvásku Alnatura: lžíci sušeného kvásku a 2-3 lžíce žitné mouky smícháme s vlažnou vodou do řídkého těstíčka (asi jako…
Podobné recepty jako Bezlepkový kvásek
Staročeský domácí chléb
Chleba bez žitné mouky není žádný chleba, alespoň ne vČeské republice. Tohle je normální toust :-( Ahojda | 21. 4. 2016 15:36. Nikdy do chleba nepíchat !!! Stačí poklepat, upečený chléb zní dutě. ;-) effka | 14. 4. 2016 15:19. Můžu se zeptat z jaké mouky? Jestli je v pohodě "normální" nebo nějaká sp
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Žitný chleba s nasladovaným šrotem recept
10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme (spaříme) 80°C horkou vodou, dobře promícháme a 4-5 hodin udržujeme v teple 28-30°C.
Podobné recepty jako Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Sýrové pečivo (kváskové) recept
40 g pravidelně živeného kvásku 160 ml (g) vody 100 g žitné mouky chlebové 60 g pšeničné mouky chlebové Dále: 160 ml (g) vody 90 g pšeničné mouky chlebové 270 g hladké mouky 100 g strouhaného sýra 2 lžičky soli 2 lžičky cukru 2 lžíce oleje půl lžičky sušeného česneku (možno vynechat nebo nahradit ve
Podobné recepty jako Sýrové pečivo (kváskové)
Žitné chlebové dalamánky recept
Dalamánky z domácího kvásku . Ovesné kváskové dalamánky . Uzenina v chlebovém těstě . Chlebové pagáče s podmáslím . Chlebové česnekové placky . Zelné chlebové placky . Tématické fráze: žitná mouka chlebová recepty chleba z žitné mouky dalamánky z chlebové mouky žitná chlebová mouka žitné dalamánky ž
Podobné recepty jako Žitné chlebové dalamánky
Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou recept ...
500 g hladké mouky 250 g žitné chlebové mouky 100 ml oleje 2,5 lžičky soli 1 lžička cukru 1 kostka kvasnic 3 stroužky česneku (podle chuti) 300 g anglické slaniny máslo na potření kmín, hrubá sůl, mák na posypání (kdo na co má chuť) Postup přípravy receptu. Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lž
Podobné recepty jako Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou ...
Česnekový chleba recept
30 g pravidelně krmeného kvásku 150 g žitné chlebové mouky 150 g vody – smícháme a zakryté necháme asi 12 hodin rozkvasit Dále: 200 g vody 350 g pšeničné chlebové mouky 2 lžičky drceného kmínu 2 lžičky soli lžíce oleje 2-4 stroužky česneku. Postup přípravy receptu. Na lžíci oleje lehce osmahneme plá
Podobné recepty jako Česnekový chleba
Žitný chleba se záparou a mákem recept
30 g pravidelně krmeného kvásku 150 g žitné chlebové mouky 150 g vody dále: 230 g žitné chlebové mouky 170 g vody 50 g celého máku 2 lžičky soli. Postup přípravy receptu. 10-12 hodin předem uděláme rozkvas a necháme ho zakrytý pracovat v teple místnosti. Do hotového rozkvasu přidáme záparu a ostatní
Podobné recepty jako Žitný chleba se záparou a mákem
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné mouky - recept: Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Chléb z žitného kvásku recept
Když chci péct, přímo do té láhve a kvásku přisypu 100g žitné chlebové mouky a 100ml vody a nechám ho cca hoďku, než se rozjede. Mezi tím zbylé ingredience připravím do pekárny: 400ml vody, 150g žitné chlebové mouky, 250 pšeničné chlebové, 250g pšeničné normální, dvě lžičky soli a dvě lžičky kmínu (
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Máslový rohlík recept
Pavel:já jsem si klikl na Tvůj odkaz a tam jsou hlavně směrnice pro výchovu mládeže pekařských učňů,přišlo mi to jak nedodělaná diplomka.A nenapsal jsem učeň ale mistra učňů.Jestli sis nevšiml tak máslový rohlík se peče z 100% pšeničné mouky proč k tomuto receptu píšeš o žitné mouce.To já Ti dal pří
Podobné recepty jako Máslový rohlík
Žitný chléb recept
40 g žitného kvásku 220 g vody 220 g žitné chlebové mouky - vše smícháme a v teple necháme 10-12 hodin vykynout dále: 320-400 g vody 450 g žitné chlebové 2,5 rovné lžičky soli kmín. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sád
Podobné recepty jako Žitný chléb