Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Švestky ve vlastní šťávě
Švestky ve vlastní šťávě, které si připravíte podle tohoto receptu můžete použít později při pečení koláčů a buchet. I v ...
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda je velmi jednoduchá. Mimo třešňovou sezónu se vám bude hodit jako náplň do ovocných knedlíků, na lívan...
Pečený bůček
Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i v létě, za studena, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba, spolu s pikantním zeleninovým salátem. příprava + 120 min . tepelná úprava) Krok 1: Cibuli ol
Podobné recepty jako Pečený bůček
Povidlové buchty pečené v remosce recept
Vaří, dusí a nejenže peče maso, ale i buchty! Recept je pro větší remosku o průměru mísy 32 cm. Krok 1: Kynuté těsto zaděláme pro nás běžným způsobem.
Podobné recepty jako Povidlové buchty pečené v remosce
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy recept
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je snadná a pečení krátké, během chvilky tak mohou být na stole.
Podobné recepty jako Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
Buchty
Heru ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka. Směs důkladně zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na pomoučeném vále, plát těsta rozdělíme na čtverce, plníme nádivkou a zabalíme.
Podobné recepty jako Buchty
České buchty
Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní. RADA: Jak skladovat vajíčka? Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme. Nenechte si ujít sezón
Podobné recepty jako České buchty
Pečený vepřový bůček recept
Pečený bôčik je výborný na studené misy. Vypečenú šťavu zlejeme do hrnčeka a necháme stuhnúť v chladničke. Je výborná na natretie na chlieb. Nevyhovuje vám tento recept? Dole máme další podobné recepty. Podělte se o fotky uvařeného receptu! Bůček je sám o sobě velmi lahodný kus vepřového, které nepo
Podobné recepty jako Pečený vepřový bůček
Kynuté buchty s ořechovou náplní
Pečeme v předehřáté troubě 5-7 minut, poté teplotu snížíme na 160-170 a dopečeme dozlatova. Doba pečení cca 25-30 minut.
Podobné recepty jako Kynuté buchty s ořechovou náplní
Pomalu pečený bůček
Stačí pořádný kus bůčku, zelenina a trocha koření a lahůdka je na světě. Troubu rozehřejte na 220 °C. Na kůži bůčku a v sádle pod ní nařežte velmi ostrým nožem mřížku. Do ní vetřete sůl a maso opepřete. Položte ho do pekáče, podlijte 100 ml vody a vložte do trouby. Pečte asi 15 minut a poté snižte t
Podobné recepty jako Pomalu pečený bůček
Babiččiny kynuté buchty recept
Babiččiny buchty tak, aby je zvládl i ten, kdo chce kynuté buchty péct úplně poprvé. Podrobné postupy jsou požehnáním pro všechny začátečníky. Babiččiny buchty můžete naplnit i hustým džemem nebo tvarohovou nádivkou. Krok 1: Do větší mísy jsem prosila mouku.
Podobné recepty jako Babiččiny kynuté buchty
Pečené buchty
Krok 1: Zo 150 ml vlazneho mlieka, cukru a drozdia spravime kvasok. Krok 2: Do misy dame muku, zvysne mlieko, olej, vajce a pridame hotovy kvasok. Hotove cesto nechame cca hodinku kysnut. Krok 3: Po vykysnuti cesto rozdelime na dve polovice. To iste opakujeme aj s druhym cestom.
Podobné recepty jako Pečené buchty
Třená buchta z domácí pekárny recept
Krok 1: Do formy na pečení, (s míchací lopatkou), dát tekuté suroviny a pak sypké. U mojí DP je třeba vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit formu do DP, nastavit program na pečení dortu a počkat 1 hod. 7 min, než se těsto umíchá (22 minut) a upeče (45 minut).
Podobné recepty jako Třená buchta z domácí pekárny
Bůček pečený v sáčku a pomalu recept
Dáme do pekáčku a uděláme 2-3 malé dírky. Pečeme 15 minut na 200 °C. Poté teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme cca 2-2.5 hodiny. Krok 4: Sáček ze začátku přikryjeme alobalem, aby se shora maso nepřipékalo. Před koncem pečení sáček rozřízneme (pozor na páru) a maso dopečeme do křupava.
Podobné recepty jako Bůček pečený v sáčku a pomalu
Kynuté buchty z remosky
Buchty skládáme vedle sebe do olejem vymazané remosky (průměr cca 28cm), kterou po naplnění zaklopíme a zapneme. Další kynutí není nutné nebo jen velmi krátké, protože buchty stačí nakynout během zahřívání remosky. Pečeme cca 35-40 minut, dozlatova. Po částečném vychladnutí buchty z remosky vyklopím
Podobné recepty jako Kynuté buchty z remosky
Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku ...
Krok 1: Kůži na mase nakrojíme na mřížku, osolíme opepříme a potřeme grilovacím kořením ze všech stran. Ve 125 gramech medu rozmícháme 2,5 dcl vína a přidáme bobkové listy, pepř,nové koření a na plátky nakrájený česnek. Maso vložíme do misky a přelijeme marinádou poté necháme 24 hodin odpočinout.
Podobné recepty jako Pečený bůček na medu a víně s česnekem na cibulovém lůžku ...
Buchta s citronovou polevou z hrníčku pečeno v remosce
Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty. Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici podle chuti, prášek do pečiva, Solamyl a vše promícháme.
Podobné recepty jako Buchta s citronovou polevou z hrníčku pečeno v remosce
Skvělé buchtičky jako od babičky recept
Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a dejte do pekáčku spojem dolů. Nechte ještě asi půl hodiny kynout a potom pečte při 180°C asi 30 minut dozlatova. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: tvaroh smíchám s cukrem, rozinkami a troškou mléka. POVIDLOVÁ NÁPLŇ: povidla smíchám s troškou rumu a cca půlkou nastrouhaného p
Podobné recepty jako Skvělé buchtičky jako od babičky
Honzovy buchty v remosce recept
Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme. Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme. Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme. Zveřejněno 20. 6. 2011.
Podobné recepty jako Honzovy buchty v remosce
Honzovy buchty jako peříčko
Kynutých buchet není nikdy dost, ať jich upečete kolik chcete, vždycky nakonec pochybí. Základem dobrých buchet, které zůstanou vláčné i na druhý den, je dokonalé těsto. V tomto receptu je místo másla použito sádlo, díky kterému jsou buchty opravdu vláčné.
Podobné recepty jako Honzovy buchty jako peříčko
České kynuté buchty recept
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.
Podobné recepty jako České kynuté buchty
Honzovy kynuté buchty recept
Skvělý recept! Těsto heboučké a vláčné, na velký plech cca 30 buchet. Popis receptu i pro občasné pekařky
Podobné recepty jako Honzovy kynuté buchty