Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí je skvělým doplňkem k chutné pečínce a knedlíkům. Příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času. Pro dosažení správné konzistence se do zelí přidává...
Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem
Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem je pokrm, který spojuje chuť vepřového masa marinovaného ve speciální směsi koření a aromatického česneku s křehkým hlávkovým zelím. Maso se ne...
Jablečná povidla
Za občasného promíchání pak jablka s cukrem zvolna rozdusíme na kaši. Během této doby necháme vodu úplně vyvařit. Hotová a ještě horká povidla plníme do sklenic, povrch každé zakapeme zlehka rumem a uzavřeme víčkem. Z tohoto množství jablek bychom měli získat přibližně 2 až 2,5 kg povidel. V chladné
Podobné recepty jako Jablečná povidla
Recept na dokonalé nakynuté houskové knedlíky
Houskové knedlíky jsou vynikající tradiční přílohou, která se hodí k mnoha jídlům, zejména k omáčkám a pečeným masům. Tento recept na nadýchané knedlíky je ideální pro různé příležitos...
Jednoduchá rajská omáčka
Tato populární česká omáčka je oblíbená nejen pro svou jednoduchost, ale také pro nádhernou vůni čerstvých rajčat, která připomíná léto. Je ideální volbou pro všechny milovníky t...
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky představují klíčový pokrm české kuchyně. Mají lahodnou chuť a skvěle se kombinují s uzeným masem a kysaným zelím....
Dušené kysané zelí
Dušené kysané zelí je tradiční česká příloha, která skvěle doplňuje vepřové maso. Tato klasická kombinace přináší unikátní chutě a potěšení na talíři. Pokud chcete vyzko...
Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Tvarohové knedlíky plněné ovocem jsou skvělou pochoutkou, kterou můžete připravit během pouhých 15 minut. Tyto knedlíky jsou nejen rychlé na přípravu, ale také velmi chutné a vž...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík je tradiční pokrm, jehož základem jsou starší rohlíky nakrájené na malé kostičky. Tyto kostičky se na pánvi krátce osmahnou na másle, což jim dodá výraznější ch...
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí je tradiční příloha, která se dokonale hodí k masovým pokrmům, jako je medová kachnička, a knedlíkům. Tato varianta zelí je připravena pomalým dušením, což mu dodáv...
Rychlý listový špenát
Rychlý listový špenát je jednoduché a chutné jídlo, které obohatí váš běžný jídelníček. Jeho příprava zabere jen malou chvíli, a tak si můžete snadno dopřát zdravou a svěží porci špenátu....
Karlovarský knedlík s petrželovou natí
Karlovarský knedlík s petrželovou natí je skvělou volbou jako příloha k omáčkám a masovým pokrmům. Tento recept představuje originální variantu knedlíku, která si získá vaše chutě....
Kynuté domácí knedlíky
Kynuté domácí knedlíky jsou jednoduchým a lahodným pokrmem, který si můžete připravit doma. Jsou nadýchané a měkké, ideální jako příloha k různým masovým jídlům nebo omá...
Povidla pečená v troubě
Povidla pečená v troubě jsou vynikající pochoutkou, která se snadno připravuje a má skvělou chuť. Tento tradiční recept nabízí možnost vychutnat si lahodnou směs ovoce, která se sk...
Kachna se zelím a knedlíkem
Kachna se zelím a knedlíkem je vyhlášené české jídlo, které vám sice nepřinese okamžité výsledky, ale rozhodně stojí za to se do něj pustit. Toto chutné jídlo obsahuje šťavnatou...
Knedla s vejci II.
Knedla s vejci II. je jídlo připravené z knedlíku, který se nakrájí na plátky a následně na malé kostičky. Tyto kostičky se pak smíchají s rozšlehanými vejci, do kterých se přidá sůl....
Alpský knedlík
Alpský knedlík je tradiční rakouská specialita, která se často podává v oblasti Alp. Tento knedlík je velký kynutý pokrm, který je uvnitř plněný chutnou náplní. Nejběžnější varianto...
Knedlík s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem představují skvělý způsob, jak využít zbylé knedlíky po obědě. Tato jídlo je obvykle považováno za rychlou a jednoduchou variantu, kterou si můžete připravit v pří...
Pečená švestková povidla
Pečená švestková povidla jsou vynikající pochoutka, která skvěle doplní smažené bramborové placky nebo pečené kachní prso. Mohou být také výbornou náplní do rakouských knedlíků, které se...
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně je tradiční české jídlo, které se obvykle servíruje s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Toto jídlo se vyznačuje jedinečnou chutí, kterou mu dodává restovan...
Knedlík v hrníčku
Knedlík v hrníčku je rychlý a snadný způsob, jak připravit houskový knedlík. Tento pokrm je ideální pro ty, kteří chtějí mít knedlíky na talíři bez dlouhého vaření. Všechny potřebné i...
Jihočeská povidla
Jihočeská povidla jsou lahodná ovocná příloha, která se vyrábí z jablek, švestek a hrušek. Příprava těchto povidel je jednoduchá a rychlá, takže si je může snadno při...
Švestková povidla - rychlá
Rychlá švestková povidla se připravují z vypeckovaných švestek, které se umístí do hrnce, ideálně do titanové pánve wok, aby se předešlo připalování. K švestkám se přida...
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Kančí svíčková, která se může připravit i z jiné zvěřiny, je tradiční sváteční pokrm naší kuchyně. Tento recept nabízí možnost ochutnat svíčkovou omáčku v netradičním po...
Chlupaté knedlíky po x-té .... ale strašně dobré
Chlupaté knedlíky jsou tradičním pokrmem české kuchyně, který se řadí mezi rodinné poklady. Tyto knedlíky, často podávané s pečeným vepřovým masem a kyselým zelím, si získaly o...
Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami
Tvarohový knedlík plněný švestkami je lahodné jídlo, které spojuje jemnou tvarohovou hmotu s ovocnou náplní. Tento dezert je charakteristický svou měkkou a nadýchanou strukturou, zatímco šv...
Zajíc na divoko
Zajíc na divoko je tradiční pokrm, který se vyznačuje bohatou chutí a vůní. Aby maso bylo šťavnaté a dobře proleželé, je ideální ho marinovat alespoň den předem v směsi ol...
Hrnkový perník
Hrnkový perník je lahodný koláč, který si můžete snadno připravit podle našeho receptu. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, takže si na něm pochutnáte i bez zdlouhavého vařen...