Příloha s pohankou
Příloha s pohankou se hodí ke všem pečeným nebo grilovaným masům. Stejně tak ji ale můžete podávat třeba s dušenou zeleni...
Zeleninová příloha k masu
Zeleninová příloha k masu je jednou z možností, jak netradičně použít pórek. Chutná to výtečně....
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Přílohová cuketa recept
Přílohová cuketa. Léto je v plném proudu, a tak přemýšlíme, do čeho všeho cuketu zahrnout. Nakrájenou na kostky ji podusíme ve vlastní šťávě, dochutíme máslem, česnekem a zelenými bylinkami a můžeme podávat jako skvělou přílohu k masu místo brambor. 5,0 (28×) přihlašte. maris. 18 názorů.
Podobné recepty jako Přílohová cuketa
Fazolové lusky jako příloha k masu recept
Fazolové lusky jako příloha k masu. Podle tohoto receptu připravíme výbornou a jednoduchou přílohu - zelené fazolky se slaninou a česnekem. Pokrm se výborně hodí k masu. Recept není složitý, zvládne ho i začátečník. Uvařené fazolky jsou chuťově výtečné, křehké a krásně křupavé. 5,0 (39×) přihlašte.
Podobné recepty jako Fazolové lusky jako příloha k masu
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Smícháme vodu 0,2 l (nebo mléko)s vajíčkem. Za stálého míchání metličkou přisypeme mouku. Zahřejeme pánev a nandáme naběračkou těsto. Než palačinka chytne pěknou barvu, nandáme do první poloviny, masíčko se zeleninou. Přeložíme ji napůl a opékáme. Potom palačinku otočíme, opečeme, posypeme bylinkami
Podobné recepty jako Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke ...
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke grilovačce. Salát Coleslaw má své jméno původem z holandštiny, ale celý svět ho vnímá jako ikonu americké kuchyně, kde získal svou popularitu. Jednoduchá příprava, minimum surovin, příjemná chuť krémového dresinku a křupavá zelenina. To
Podobné recepty jako Zelný salát Coleslaw – originální na nejlepší přílohu ke ...
Přílohová červená řepa recept
Podáváme jako přílohu k pečeným nebo dušeným masům. Poznámka autora receptu Pokrm pochází z polské kuchyně - jmenuje se zasmažane buraczki (burački) Uvařeno. Přidat do oblíbených (24x) Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Přílohy; Zeleninové přílohy; Recepty do 50 korun ...
Podobné recepty jako Přílohová červená řepa
Bulgur i jako příloha recept
Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, necháme rozvonět, přisypeme žampiony na kostičky, orestujeme a vsypeme bulgur. Promícháme, posypeme kurkumou, zamícháme a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou a necháme na malém ohni dusit. Občas zkontrolujeme stav tekutiny. Bulgur nesmí být suchý a p
Podobné recepty jako Bulgur i jako příloha
Pečené brambory v troubě recept
Pečené brambory v troubě. Pečené brambory patří mezi oblíbenou přílohu. Stačí nakrájet na měsíčky a upéct v troubě. Můžete je libovolně okořenit a nebo nechat vyniknout přirozenou chuť se špetkou soli a másla. 5,0 (34×) přihlašte. AlesPolisensky. 28 názorů. 40 min.
Podobné recepty jako Pečené brambory v troubě
Nejjednodušší halušky/nočky recept
Ať už halušky podáváme s brynzou, s uzeným masem a zelím, nebo jako přílohu k omáčkám, vždy si na nich pochutnáme. K přípravě jednoduchého těsta nepotřebujeme strouhané brambory. Stačí nám mouka, voda, sůl a špetka kurkumy. S pomocí haluškovače budeme mít přílohu hotovou za pár minut.
Podobné recepty jako Nejjednodušší halušky/nočky
Salát Coleslaw recept
Salát Coleslaw. Slavný zelný salát Coleslaw si oblíbíte i jako zeleninovou přílohu k masu, bude vám chutnat např. k pečenému kuřeti. Zelný salát Coleslaw vás zasytí, proto už nepotřebujete brambory ani jinou přílohu. Salát zvládnou i ti málo zkušení. 9. 2.
Podobné recepty jako Salát Coleslaw
Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami | Prima ...
Na talíř naservírujte přílohu a maso. Pomocí lžiček vytvořte drobné nočky z másla a posaďte je na maso. PRIMA TIP: Vepřová panenka patří k nejjemnějším a nejlibovějším kouskům z vepřového. Její příprava je velice snadná. Ze široké části můžete připravovat medailonky a špičku, která vám zbyde, nakráj
Podobné recepty jako Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami | Prima ...
Nejlepší špenát recept
Nejlepší špenát. Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do slaných palačinek. Vyzkoušet můžeme tento osvědčený recept na lahodný krémový špenát. 5,0 (130×) přihlašte. Dolynda.
Podobné recepty jako Nejlepší špenát
Pikantní pljeskavica plněná sýrem
Pikantní pljeskavica plněná sýrem. Obliba šťavnatých grilovaných placek z mletého masa prochází všemi zeměmi bývalé Jugoslávie tak plošně, že je nemožné toto jídlo situovat do jedné ze současných samostatných zemí. Tady ale jednota končí – receptů na pljeskavici je mnohem víc než exjugoslávských úze
Podobné recepty jako Pikantní pljeskavica plněná sýrem
Zapečený lilek s cuketou a rajčaty
Troubu předehřejte na 180 °C. Olejem lehce vymažte zapékací mísu nebo nízký kastrol vhodný do trouby. Cukety a lilek nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm a dejte do mísy. Přidejte na půlky překrojená rajčátka. Smíchejte s olivovým olejem, přidejte česnek, sůl, pepř a 1/3 hrnku parmazánu a nakon
Podobné recepty jako Zapečený lilek s cuketou a rajčaty
Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho
Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho. Yotam Ottolenghi ve své poslední kuchařce Simple nabídl spoustu báječných a jednoduchých receptů, které překvapí výtečnou chutí. Ačkoliv v knize najdete i masová jídla, Yotam je především králem bezmasé kuchyně a jeho kouzla se zeleninou jsou legendární. Vyzko
Podobné recepty jako Pečený lilek podle Yotama Ottolenghiho
Pelmeně recept
Např ještě horké posypu Nivou a přidán zakysanku, nebo připravíme špenát a jako přílohu opět pelmeně. Vždycky si pochutnáme. Jsou dobré i s povařenou brokolicí, Nivou a zakysankou. Dobrou chuť. Odpovědět ivasja 24. 5. 2013 20:47 My pelmeně děláme s ukrajinskou houbovou omáčkou z ukr. hub nebo s rajs
Podobné recepty jako Pelmeně
Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou
Díky nádivce už nemusíte k rybě připravovat přílohu. Naplnit můžete i lína, který je podobně jako pstruh masitý a nemá příliš kostí. Troubu rozehřejte na 180 °C. Pstruhy uvnitř i zvenku osolte a lehce opepřete. Připravte si nádivku. Kuskus nasypte do misky a zalijte půl hrnkem vroucí vody. Překryjte
Podobné recepty jako Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou
Zelené fazolky na slanince recept
Postup přípravy. Fazolky vhodíme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a scedíme. V rozpálené pánvi necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme fazolky a společně se slaninou asi 5 minut opékáme. Potom přisypeme nasekaný česnek, bylinkovou kostku, přikryjeme pokličkou a chvilku
Podobné recepty jako Zelené fazolky na slanince
Křupavé fazolky jako příloha
Pečivo rozmixujeme, dáme do mísy, přidáme parmezán, vychladlé fazolky (můžeme je nakrájet na kousky), 2-3 lžíce oleje, promícháme. Dáme na větší plech s pečícím papírem a zapečeme na 220°C asi 10 minut. Podáváme teplé jako přílohu k masu, jsou chutné i samostatně.
Podobné recepty jako Křupavé fazolky jako příloha
Játrová omáčka recept
Zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou a velmi krátce povaříme. Omáčku zahustíme záklechtkou připravenou z vody a hladké mouky. Necháme za častého míchání pozvolna důkladně provařit. Dle potřeby upravíme konzistenci omáčky, přidáním vývaru nebo vody. Dle chuti osolíme, případně ještě dokořeníme.
Podobné recepty jako Játrová omáčka
Rösti smažená nebo pečená příloha
1. Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. 2. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. 3. Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a osolíme. V ruce utvoříme placičky, které dáváme na pečící papír nebo pečící podložku a upečeme v troubě. Během pečení jednou obrátíme.
Podobné recepty jako Rösti smažená nebo pečená příloha
Příloha k masu
Příloha k masu - recept: Nastrouháme mrkev a křen najemno, přidáme majolku, osolíme a trošku opepříme. Necháme v lednici uležet.Vynikající příloha ke studenému masu, např.
Podobné recepty jako Příloha k masu
Bulgurové rizoto s houbami a hráškem
Vývar vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Houby namočte do 100 ml vody a nechte alespoň 10 minut odstát. Do vroucího vývaru vsypte bulgur, přiklopte, ztlumte na střední stupeň a vařte doměkka, zhruba 20–25 minut. V pánvi rozehřejte máslo, houby slijte a opékejte je na másle 5–6 minut na středním stup
Podobné recepty jako Bulgurové rizoto s houbami a hráškem
Polévka z bílých fazolí a sušených hub recept
Fazole namočíme den předem do vody. Druhý den vodu vyměníme, přidáme listy a koření a vaříme do měkka. Při tom houby zalijeme trochou teplé vody. Na másle necháme zesklovatět pórek a vsypeme papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mouku a orestujeme. Jíšku zalijeme vývarem z fazolí a cca 15-20 minut p
Podobné recepty jako Polévka z bílých fazolí a sušených hub
Plněné papriky recept
Taky mi přijde rýže jako výplň papriky a náhražka masa jako pěkná pitomost, proč budu mít rýži jako přílohu a ještě navíc v mase. Proč teda rovnou nenaplnit papriky jenom rýží . Odpovědět danča 19. 8. 2013 13:07 Rýže je lepší jen jako příloha. Přidávat jí do náplně mi vždy připomene školní kuchyni,
Podobné recepty jako Plněné papriky
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Na závěr přidejte do omáčky okapané těstoviny. Osolte, opepřete a promíchejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny vsypte do zapékací mísy, uhlaďte povrch a posypte je strouhankou a strouhaným parmazánem. Zapečte v troubě dozlatova asi 15–20 minut. Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohl
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Bramborové noky příloha ke gulášům
Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto. 2. Na vále posypaném moukou vyválíme slabší šišku, ze které ukrajujeme špalíčky asi 5 cm dlouhé. 3. Zavařujeme do vařící vody, hned zamícháme, aby se nelepily ke dnu a vaříme 10-15 minut. 4.
Podobné recepty jako Bramborové noky příloha ke gulášům
Gratinovaná cuketa s brambory recept
Gratinovaná cuketa s brambory. Gratinované brambory patří mezi oblíbenou přílohu, ale můžete je servírovat i jako hlavní chod. A je-li v plném proudu sezóna cuket, využijeme toho a k bramborám ji přidáme. Chuť doplní anglická slanina a tymián. 5,0 (116×) přihlašte. sebena.
Podobné recepty jako Gratinovaná cuketa s brambory
Krůtí stehno na sušených hřibech v pomalém hrnci
Na přílohu je vhodná rýže, nebo šťouchané brambory. Uvařeno. Přidat do oblíbených. Moje poznámka Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Drůbeží maso; Pomalý hrnec; Krůtí maso; Oběd; Večeře; Slané chutě ; Snadné recepty; Běžný den; Sváteční / Nedělní recepty; Houby; Česká kuchyně; Dušení; Sdílejte
Podobné recepty jako Krůtí stehno na sušených hřibech v pomalém hrnci
Makaróny se sýrem jako od italské babičky
Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček – od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.
Podobné recepty jako Makaróny se sýrem jako od italské babičky
Chačapuri – gruzínské chlebové placky se sýrovou náplní ...
Save. Chlebové placky se sýrovou náplní celkově označované jako chačapuri se proslavily daleko za hranicemi Gruzie, kde jsou pokládány za národní pokrm/přílohu, bez níž se neobejde žádná prostá ani slavnostní tabule. Mívají více podob, prakticky se dá říct, že každá domácnost má svůj recept, často s
Podobné recepty jako Chačapuri – gruzínské chlebové placky se sýrovou náplní ...
Bramboráky
Postup přípravy bramboráků. 1. Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce,
Podobné recepty jako Bramboráky
Gratinované brambory
Postup přípravy receptu. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte nahrubo. Zapékací mísu vymažte máslem, naskládejte do ní vrstvu brambor, dobře osolte a opepřete, přidejte cibuli, česnek a sýr.
Podobné recepty jako Gratinované brambory
Vídeňské brambory recept
Vídeňské brambory. Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k masu, ale i samostatné jídlo, které poslouží jako skvělý hlavní chod.
Podobné recepty jako Vídeňské brambory
Ledový salát jako příloha
Postup přípravy receptu. 1. Vychlazený ledový salát (polovinu hlávky) pokrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do mísy. 2. Do kelímku se zakysanou smetanou nastrouháme česnek, přidáme sůl dle chuti a vidličkou dobře promícháme. Pokud chceme pikantnější chuť, přistrouháme i kousek čerstvého zázvoru
Podobné recepty jako Ledový salát jako příloha
Český Uncle Bens s cuketou
Postup přípravy receptu. 1. Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C. Kečupy - použijeme klasická malá balení po 300 g - ve skleničkách. 2. Použití směsi je všestranné - s těstovinami, s rýží, pod maso, nebo jen tak za studena jako př
Podobné recepty jako Český Uncle Bens s cuketou
Cuketové čatní I
Postup přípravy receptu. 1. Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno promícháme a pomalu vaříme za občasného míchání asi 40 minut. Horké čatní naložíme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vz
Podobné recepty jako Cuketové čatní I