Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
...sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a ... také zdravější variace?Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a...
Dvojctihodné koláčky recept
Dvojctihodné koláčky. Pokud už vám dochází fantazie při pečení, vyzkoušejte dokonale vláčné dvojctihodné koláčky s tvarohem a povidly. Také je můžete znát pod názvem moravské nebo posvícenské. Tyto koláčky z kynutého těsta jsou tak jemné, že si je zamilujete od prvního sousta. 8. 5.
Podobné recepty jako Dvojctihodné koláčky
Sulc (huspenina) recept
Sulc (huspenina) Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme. 4,8 (14×) zizala. 31 názorů.
Podobné recepty jako Sulc (huspenina)
Staročeský kroupový kuba se sušenými houbami
PRIMA TIP: Kroupy označují zrna bez obalu, mohou být ječné, ovesné, pšeničné i pohankové. Nejvhodnější a nejdostupnější jsou ječné kroupy, ale vyzkoušet můžete různé druhy. Prodávají se v několika velikostech od celých zrn po lámanku, volte je podle chuti.
Podobné recepty jako Staročeský kroupový kuba se sušenými houbami
Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
PRIMA TIP: Korintky jsou drobné rozinky bez peciček ze sladkých odrůd hroznů z okolí Korintu, sultánky se označují obzvlášť sladké rozinky větší velikosti, zpravidla bývají dožluta. Zlaté rozinky dostaly jméno podle své jasné barvy, jsou sladké a mohou být malé nebo velikosti jumbo.
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
Nakládané feferonky recept
Nakládané feferonky. Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu i ke každému jídlu. 4,3 (4×) Montanka. 5 názorů. 45 min. 12. 2.
Podobné recepty jako Nakládané feferonky
Nebe v hubě recept
Jak připravovat plechy na pečení. Z hladké mouky, cukru moučka, vajec, másla, medu a mléka se sodou vypracujeme těsto. Připravené těsto rozdělíme na dvě poloviny, které rozválíme na velikost plechu. Jednu placku ihned pečeme 10–15 min. na 175 °C (horkovzdušná trouba s ventilátorem).
Podobné recepty jako Nebe v hubě
Bezé roláda
Bezé roláda. Bezé je nadýchanéšlehané těsto z bílků, cukru, malého množství mouky a mletých ořechů. Bezé těsto je světlé s drobnými tečkami mletých ořechů, je lehčí a méně sladké, než klasický piškot. Nejlépe se k němu hodí šlehačková náplň nebo náplň z mascarpone.
Podobné recepty jako Bezé roláda
Velikonoční nádivka recept
Velikonoční nádivka. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu. 4,5 (11×) toprecepty.cz. 38 názorů.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka
Zeleninové karbanátky
1. Mraženou zeleninu povaříme ve vodě. Vody musí být tak, aby zakrývala pouze zeleninu. Do vody přidáme vegetu dle chuti a nebo můžeme dát 2 kostky zeleninového masoxu. 2. Do uvařené zeleniny s vodou dáme vločky, zamícháme a necháme projít varem. Vody v zelenině nesmí být hodně, jinak se nám budou k
Podobné recepty jako Zeleninové karbanátky
Perfektní recept na domácí Bún bò Nam Bô
Postup přípravy. Maso uložte na půl hodiny do mrazáku, aby se vám dobře krájelo na tenké plátky. Pak ho nakrájejte na 2mm plátky. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Citronovou trávu oloupejte (zhruba 3 vrstvy), spodní tuhou část stonku zmáčkněte plochou stranou nože a stvol nakrájejte najemno.
Podobné recepty jako Perfektní na domácí Bún bò Nam Bô
Těsto na pizzu
Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně. Troubu předehřejte na 230 °C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvoř
Podobné recepty jako Těsto na pizzu
Vanilkové rohlíčky rychlé
2. Cukroví upečeme dorůžova na plechu vyloženém papírem na pečení. RADA: VIDEO, jak na vanilkové rohlíčky. 3. Ihned po upečení vanilkové rohlíčky opatrně obalíme v cukru (teplé jsou křehké). 4. Ještě poznámka - snažíme se rohlíčky netvarovat příliš "tlusté", protože při pečení se trošku rozšíří.
Podobné recepty jako Vanilkové rohlíčky rychlé
Jablečný štrúdl z listového těsta
Postup přípravy receptu. 1. Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl z listového těsta
Nudle s tvarohem a jablky recept
Uvaříme si nudle v mírně osolené vodě, přecedíme a promícháme s tvarohem. Polovinu vložíme do vymazané formy, poklademe nastrouhanými jablky, ochutíme mátou nebo jen rozinkami a troškou skořice. Na jablka navršíme druhou polovinu nudlí s tvarohem. Z mléka, vajec a cukrů vyšleháme krém, kterým zalije
Podobné recepty jako Nudle s tvarohem a jablky
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami Zdroj: Na skok v kuchyni. 9x. Mezi nejtradičnější moučníky české kuchyně se jistě řadí štrúdl, i když se historicky pojí také s Rakouskem. Lidé ho milují v klasické podobě s jablky, někdy doplněné právě o ořechy nebo rozinky. Upečte si k odpolední kávě to, co mát
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Zavařené jídlo na dovolenou
1. Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. 2. Důležité upozornění: do jídla nesmíte dávat mouku, protože by jídlo zkvasilo.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Domácí prejt recept
Domácí prejt. Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť. Není nutné ho plnit do střívek, stačí dozlatava upéct rozprostřený na plechu a všichni si pochutnají. 4,7 (10×) Vaclav F
Podobné recepty jako Domácí prejt
Domaci tvaroh recept
Domácí tvaroh. Tvaroh má své místo ve slané i sladké kuchyni. Používáme ho jako základ pomazánek, náplně do buchet i k přípravě dezertů. V dnešní době je snadné zajít si pro něj do krámu, ale až ochutnáte ten svůj domácí, nikdy už nebudete chtít jiný. 4,8 (14×) ercicka. 47 názorů.
Podobné recepty jako Domaci tvaroh
Dětská jablečná přesnídávka
Dětská jablečná přesnídávka - recept: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem, vodou a rozvaříme. Rozmixujeme. Pudink smícháme s trochou vody. Vlijeme
Podobné recepty jako Dětská jablečná přesnídávka
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D. - recept: Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Kulajda
Přidáme kmín a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je smetanou rozkvedlanou s moukou a povaříme. Potom polévku ochutíme rozsekaným koprem, doplníme vejci a za stálého míchání je necháme v polévce srazit. Při podávání přidáme do polévky podle chuti ocet.
Podobné recepty jako Kulajda