Sdílet:

Zdeněk Pohlreich

Redakce Jídlo.cz
Zdeněk Pohlreich

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Životopis Zdeněk Pohlreich se narodil 10. dubna 1957. Ve svém dětství vůbec ke gastronomii neinklinoval, ale po neslože...

Životopis

Zdeněk Pohlreich se narodil 10. dubna 1957. Ve svém dětství vůbec ke gastronomii neinklinoval, ale po nesložení zkoušek na střední školu byl nucen nastoupit na obor Kuchař na středním odborném učilišti. Nakonec ho však gastronomie uchvátila a prakticky od té doby zůstal u vaření a všeho, co je s ním spjato. Jeho první praktickou zkušeností pak bylo působení v pražském hotelu Stop.

Své další kroky však směřoval do zahraničí, kam se rozhodl v 80. letech minulého století emigrovat. Konkrétně žil několik let v Nizozemsku a v Austrálii. I tam se živil tím, co mu šlo nejlépe - tedy přípravou jídel. Po svém návratu poté vystřídal celou řadu hotelových restaurací, jmenovitě třeba Renaissance či Villa Voyta. V jeho 52 letech se mu pak splnil jeho velký sen, a otevřel si svou první restauraci. Dnes už má restaurace hnedle tři, přičemž spolumajitelem je i ve švýcarské Tribeca Restaurant & Hotel.

Krom svého působení jako šéfkuchař, gastronom a podnikatel má na svém kontě i sepsání několika úspěšných kuchařek. Nejvíce se každopádně proslavil svými kulinářskými pořady vysílanými na TV Prima. Asi se nenajde nikdo, kdo by neznal veleúspěšný pořad Ano, šéfe. Co se týče osobního života Zdenka Pohlreicha, tak je ženatý a má jednoho syna.

TV pořady, kde Zdeněk Pohlreich vystupoval

Ano, šéfe!
Nejslavnější gastronomický pořad, který se na obrazovkách objevil prvně už v roce 2009. Každý jeho díl se točí kolem Pohlreichovy snahy o zlepšení fungování a kvality nabízených jídel v jedné z gastronomických provozoven. Ne vždy se to ale podaří.


Už dost, šéfe!
Jedná se o pořad navazující na Ano, šéfe. V něm se Pohlreich vrací do restaurací, které v rámci předchozího natáčení navštívil, aby zjistil, jestli si udržely kvalitu, nebo ne.

Šéf na grilu
Jde o pořad, jenž má za cíl naučit Čechy správně grilovat. Pohlreich v něm tedy vysvětluje vše, co na co si dát při grilování pozor a co naopak vždy dodržovat. Krom přípravy samotných receptů se tak divák může těšit, že si osvojí třeba i základní grilovací techniky.

Rozpal to, šéfe!
Tento TV pořad je rovněž zaměřen na grilování. Tentokrát však méně formální formou - o tom svědčí i to, že natáčení probíhá na Pohlreichově farmě.

Teď vaří šéf!
Jedná se o televizní show, v níž je Pohlreichem ukazováno, že i v prostředí domácí kuchyně se dají připravit opravdu profesionální a chutné pokrmy.

Česko vaří s Pohlreichem živě
Šlo de facto o bezplatné kurzy vaření v přímém přenosu. Všechny zde představené recepty byly navíc relativně snadné na přípravu, tudíž si je mohl kdokoliv zkoušet připravit z běžně dostupných surovin už i během živého vysílání.

Na nože!
Reality show, jejíž vítěz si odnesl výhru 1 000 000 Kč a titul Superšéf. Celkem se proti sobě postavilo 12 amatérských a profesionálních kuchařů. Pohlreich tuto reality show moderoval společně s Romanem Vaňkem a Evou Filipovou.

Vařte jako šéf!
Tento pořad je zaměřen na výuku kuchařských dovedností. Cílem této školy vaření je tedy naučit lidi lepším návykům v kuchyni, aby mohly vařit stejně tak dobře jako sám Pohlreich.

Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět
V tomto pořadu vystupuje Pohlreich v utajení a snaží se během 24 hodin odhalit největší slabiny navštívené gastro provozovny, s nimiž následně zkonfrontuje její zaměstnance.

Kuchařky, které Zdeněk Pohlreich napsal

Taková normální kuchařka
Kniha obsahuje 98 jednoduchých receptů, jež se dají rychle připravit z běžně dostupných surovin, které má každý doma.

Fresh kuchyně
Pohlreich je známým příznivcem čerstvé a lehké kuchyně. Proto není vůbec divu, že se rozhodl vydat tuto kuchařku s necelou stovkou těch nejsvěžejších receptů.

Kulinárium
Jídlo musí nejenom dobře chutnat, ale též i skvěle vypadat. Právě na takovéto recepty, jež jsou pastvou pro oči se zaměřuje kuchařka Kulinárium.

Lehká kuchyně
Tato kniha je určená primárně těm, kteří plánují, nebo již drží dietu. Je totiž plná receptů na lehké, ale výživově bohaté pokrmy.

Prostřeno bez servítků
Jde o nejúspěšnější Pohlreichem publikovanou kuchařku. Jejím obsahem je 100 receptů z moderní české a francouzské kuchyně.

Moje domácí kuchyně
Unikátní pohled do soukromí Zdeňka Pohlreicha, jež v této knize nabízí své nejoblíbenější recepty, které doma vaří. Tato kniha byla vydána i v anglické mutaci My home cooking.

Grilování
Češi milují grilování, proto se pro ně Pohlreich rozhodl sepsat kuchařku, která jim nabídne ty nejlepší recepty, jež si mohou na grilu připravit.

Rozpal to šéfe!
I tato kuchařka se věnuje receptům, které si je možno připravit na grilu. Konkrétně obsahuje tipy na chutné pokrmy z masa, ryb či mořských plodů.

Restaurace, v nichž Zdeněk Pohlreich působil

Stop, Praha
Het Schellinkje, Meppel, Nizozemsko (1990 - 91)
La Guillotine, Adelaide, Austrálie (1991 - 93)
Renaissance, Praha (1993 - 96 a 2002 - 07)
Villa Voyta, Praha (1996 - 98)
Radisson SAS, Praha (1998 - 2002)
Prague Marriott, Praha (2004 - 07)
Café Imperial, Praha (2007 - dosud)
Divinis, Praha (2008 - dosud)
Tribeca Restaurant & Hotel, Romanshorn, Švýcarsko (2011 - dosud)
Next Door by Imperial, Praha (2016 - dosud)


zdroj fotografií: facebook.com

Galerie fotek s Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zdeněk Pohlreich, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Zdeněk Pohlreich.
Nebo hledejte podobné podle části názvu: zdeněk, pohlreich.

Kde najít informace



×