Biskupský chlebíček recept
Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme ušlehané bílky a lžíci rozpuštěného másla. Jak ušlehat sníh z bílků. Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečeme na 160 °C. Upečení ověříme špejlí.
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček
Pomazánka s tresčími játry
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jarní cibulku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmačkáme vidličkou a promícháme. Podáváme s čerstvým pečivem. TIP Oblíbené recepty na rybí pomazánky. Uvařeno (1x) Přidat do oblíbených (8x) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu. Pomazánky.
Podobné recepty jako Pomazánka s tresčími játry
Karlovarský knedlík recept
Po naplnění vytlačíme vzduch a zavážeme s rezervou přibližně 2 cm druhý konec. Knedlík totiž lehce zvětší svůj objem. Sáčky naplněné knedlíkovou směsí a zavázané, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout. Následně odstraníme fólii a kráj
Podobné recepty jako Karlovarský knedlík
Pařížský krém recept
Pařížský krém. Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dezertů. Není složitý na výrobu, takže své moučníky může ozdobit pařížským krémem i začátečník. 5,0 (43×) simko.jit. 56 názorů.
Podobné recepty jako Pařížský krém
Velikonoční jidáše recept
Velikonoční jidáše. Kynuté těsto na jidáše je, oproti těstu na mazanec, hutnější. Díky tomu jej lze tvarovat do tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji podoby stočeného provazu, připomínající konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se pak potírají medem. 5,0 (56×) mirca75. 72 názorů. 90 mi
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Velikonoční beránek recept
Velikonoční beránek. Když jsou Velikonoce přede dveřmi, je ideální čas oprášit formu na beránka. V každé rodině se peče tato tradiční velikonoční dobrota trochu jinak. Pokud stále nemáte ten pravý recept, zkuste tuto klasiku z třeného těsta. 4,8 (27×) anete. 36 názorů.
Podobné recepty jako Velikonoční beránek
Velikonoční nádivka recept
Velikonoční nádivka. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na Velikonoce a jí se po skončení půstu. 4,5 (11×) toprecepty.cz. 38 názorů.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka
Medovník originál recept
Medovník originál. S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Vůně a chuť medu se skvěle doplňuje s máslovým krémem. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků. 4,9 (32×) x-hanny-x. 80 názorů. 80 min.
Podobné recepty jako Medovník originál
Pařížský salát recept
200 g měkkého salámu - např. pařížský, gothaj nebo dietní. 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek (2-3 ks) 1/2 malé cibule. 3 lžíce sterilovaného hrášku. 150-200 g majonézy. 1/2 lžičky hořčice. sůl. mletý pepř. worcester.
Podobné recepty jako Pařížský salát
Vaječná pomazánka recept
Vaječná pomazánka. Osvědčené recepty podle jsou k nezaplacení. Často nám stačí několik základních surovin. Postup je snadný a rychlý, výsledkem je úžasná dobrota. I tato vajíčková pomazánka s čerstvou pažitkou je vynikající. 5,0 (28×) toprecepty.cz. 21 názorů. 25 min.
Podobné recepty jako Vaječná pomazánka
Biskupský chlebíček II recept
Biskupský chlebíček II. Biskupský chlebíček je zřejmě nejpopulárnější moučník z rodiny chlebíčků. Dříve se hojně prodávaly, dnes už si je hravě upečeme doma. Receptů najdete na internetu hromadu, ale základem je vždy speciální chlebíčková forma. 5,0 (56×) maris. 82 názorů.
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček II
Valašské frgály recept
Valašské frgály. Frgále - tradiční valašská specialita, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si i vy připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo mákem. Vláčné kynuté těsto, sladká náplň, křupavá drobenka a nadšení strávníci. 5,0 (89×) Merylas. 70 názorů.
Podobné recepty jako Valašské frgály
Rajská omáčka recept
Když se rajčata rozvaří, omáčku propasírujeme a dolijeme vodou na množství, které budeme potřebovat. Na másle usmažíme jíšku, omáčku zahustíme a necháme pozvolna dobře provařit. Dochutíme cukrem, osolíme, případně okyselíme octem podle chuti. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a společně je
Podobné recepty jako Rajská omáčka
Mazanec recept
Mazanec. Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento. 4,9 (167×) JanaDorazinova. 277 názorů. 70 min.
Podobné recepty jako Mazanec
Květákový mozeček recept
Květákový mozeček. Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je bohatý na vitamíny C a K, také obsahuje draslík. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a zdravým obědem nebo večeří. Navíc je jeho příprava rychlá a jednoduchá. 5,0 (35×)
Podobné recepty jako Květákový mozeček
Šopský salát recept
Šopský salát. Slavný šopský salát pochází z Bulharska a je velmi oblíbeným letním jídlem i v celé střední Evropě. Z několika málo surovin a přece tak výborný. Stačí jen nabrat si trochu do misky, zahmouřit oči a rázem jsme v letním Bulharsku. 5,0 (30×) toprecepty.cz. 29 názorů. 15 min.
Podobné recepty jako Šopský salát