Nedozrálá rajčata v čalamádě recept
Tradičně se jedná o nezralé zbytkové plody, které se neupravené nebo nakládané zužitkují na konci sklizně. Kdo se bez nich neobejde, měl by vědět, jak s nimi zacházet. Několik lžic cukru může v zavařeninách ze zelených rajčat redukovat obsah solaninu na nezávadné množství. Kvašení zase sníží množstv
Podobné recepty jako Nedozrálá rajčata v čalamádě
Ořechovice
Ořechovice - recept: Všechny přísady dáme do sklenice, promícháme, uzavřeme sáčkem, dáme na 40 dní na slunečné místo a každý den promícháme.
Podobné recepty jako Ořechovice
Papriky ve sladkokyselém nálevu recept
Papriky necháme projít varem v osolené vodě, vaříme asi 5 minut. Použijeme 10 g soli na 1 l vody. Z vody, octu a veškerého koření si připravíme nálev. Poté papriky naskládáme těsně vedle sebe do čistých zavařovacích sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme při 85 °C 20 - 30 minut. Papriky ve sladkoky
Podobné recepty jako Papriky ve sladkokyselém nálevu